Κινητοποίηση στα γραφεία της «Do Value» ενάντια στην έξωση λαϊκής οικογένειας

Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις απέναντι στις βάρβαρες εξώσεις οικογενειών από τα σπίτια τους, δείχνοντας τον δρόμο πως η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Ύστερα από κάλεσμα της επιτροπής του ΠΑΜΕ, έγινε κινητοποίηση στα  γραφεία της «Do Value» στη Θεσσαλονίκη, από  Σωματεία και φορείς, για τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με το 902.gr, τα «κοράκια» των τραπεζών βγάζουν σε πλειστηριασμό για 3η φορά την πρώτη κατοικία μεταλλωρύχου στη Χαλκιδική και απειλούν ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες εκτέλεσης σε οικογένεια με δύο γονείς ΑμεΑ που διαμένει στην Ξηροκρήνη επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου που εκτοξεύτηκαν το τελευταίο διάστημα.

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνεχίζεται και εντείνεται η επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά με πιέσεις, εκβιασμούς, παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις των “κορακιών”, απέναντι σε συνανθρώπους μας που του έχουν περάσει τη θηλιά του χρέους στον λαιμό. Έχουμε χρέος να δώσουμε μαζική και μαχητική απάντηση απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, να γίνουν κουρέματα στο κεφάλαιο και διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.

Έχουν ξεσαλώσει οι διαχειριστές “κόκκινων” δανείων με το νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τη ληστεία και την τοκογλυφία και στοχοποιεί τους οφειλέτες και το οργανωμένο κίνημα ως κοινούς εγκληματίες. Αυτή η αθλιότητα θα τσακιστεί από τον αγώνα του λαού!».