Δήμαρχος Αλίμου: Το Λιμενικό βάζει πρόστιμα στο Δήμο και όχι στις ξαπλώστρες

Σε καταγγελία προχώρησε ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Prime», λέγοντας ότι το Λιμενικό βάζει πρόστιμα στο Δήμο και όχι στις ξαπλώστρες. «Πράγματι έχουμε ένα θερινό κινηματογράφο που ανήκει στο Δήμο. Υπήρχε παλιότερα ένα πρωτόκολλο από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που έβγαζε δήθεν αυθαίρετα κάποια στοιχεία του κινηματογράφου ως κατασκευές, τη φύτευση των γκαζόν δηλαδή που έχουμε και εμείς βεβαίως προσφύγαμε δικαστικά και ακυρώσαμε το πρωτόκολλο αυτό. Παρόλα αυτά ήρθε το Λιμενικό, ενώ πια δεν υπάρχει το πρωτόκολλο, λειτουργώντας ως αστυνομική αρχή του αιγιαλού και της παραλίας – διότι κινηματογράφος βρίσκεται σε χώρο αιγιαλού και παραλίας – και μας επέβαλε πρόστιμο για το γκαζόν και για τη φύτευση».

Συνέχισε τονίζοντας ότι «την ίδια ώρα, δίπλα, στα εκατό μέτρα έχουμε μία ανοιχτή ακτή στην οποία ένας επιχειρηματίας έχει εγκαταστήσει εκατοντάδες ξαπλώστρες και ομπρέλες και ο οποίος επίσης έχει μία αυθαίρετη κατασκευή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων,(…) ενώ έχουμε εγγράφως απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και στο Λιμενικό. Εκεί μας λέει το Λιμενικό ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κάνω τίποτα».

Λιμενικό:  Τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα

Ο κ. Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος, ανέφερε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «επειδή εγώ δε γνωρίζω ποια είναι καταγγελία έκανε ο δήμαρχος θα σας αναφέρω αυτό για το οποίο με καλέσατε να σας μιλήσω, την αρμοδιότητα δηλαδή του Λιμενικού όσον αφορά στη θάλασσα, στα λιμάνια και στην χερσαία ζώνη λιμένα. Στις παραλίες οι οποίες δεν είναι χαρακτηρισμένες ως χερσαία ζώνη λιμένα, το Λιμενικό δεν έχει αρμοδιότητα. Όσον αφορά παράνομα έργα όπως κτίσματα και πέργκολες σε αιγιαλό και παραλία, σύμφωνα με το νόμο 2971 του 2001 έχουμε αρμοδιότητα και επιβάλλουμε το διοικητικό μόνο πρόστιμο. Τα τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και ξαπλώστρες δυστυχώς δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα».