Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

Bραχύβια ήταν η θητεία του Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με την Ελλάδα στις φλόγες, ο αρμόδιος υπουργός «υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης».

Προηγήθηκε σχόλιο της «Καθημερινής», του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου, που «κάρφωνε» το Νότη Μηταράκη για τις διακοπές του υπουργού σε μακρινό νησί την ώρα που τα πύρινα μέτωπα μαίνονταν με σφοδρότητα.

«Ούτε η "κήρυξη πολέμου" ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά...», γράφει η εφημερίδα.

Πληροφορίες θέλουν να του ζητήθηκαν εξηγήσεις από το πρωθυπουργικό γραφείου για την απουσία του. 

►Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.