Εκπαιδευτικοί: Τους «κόβουν» τη θερινή άδεια για να κάνουν διοικητικό έργο... απλήρωτοι!

Ενδεικτικό της τεράστιας πίεσης που υπάρχει, είναι και το γεγονός ότι πολλοί/πολλές εκπαιδευτικοί προσήλθαν και το Σαββατοκύριακο 1-2/7 για εργασία στις ΔΙΔΕ, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης...

Το ζήτημα πολλών εκπαιδευτικών που αναγκάζονται να προσφέρουν απλήρωτο διοικητικό έργο επειδή δεν υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι και μάλιστα για το λόγο αυτόν δε μπορούν, όπως οι υπόλοιποι, να πάρουν τη θερινή τους άδεια, θέτει η ΕΛΜΕ του Πειραιά.

 

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ ζητά τουλάχιστον να χορηγηθεί το επίδομα για μη χρήσης θερινής άδειας και στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διατεθεί και που αναγκαστικά απασχολούνται τους θερινούς μήνες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος (προσλήψεις για την κάλυψη των κενών σε Διοικητικό Προσωπικό)

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι γνωστό ότι πολλοί/πολλές εκπαιδευτικοί έχουν διατεθεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ασκώντας διοικητικό έργο, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, των τεράστιων ελλείψεων σε Διοικητικό Προσωπικό.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (διάθεση σε ΔΙΔΕ/ΔΙΠΕ), από 1/7 βρίσκονται σε θερινή άδεια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Παρά ταύτα, αναγκάζονται να συνεχίσουν την εργασία τους, αφού μια σειρά εργασίες, απολύτως κρίσιμες για το μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών (π.χ. συνταξιοδοτήσεις) είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

Ενδεικτικό της τεράστιας πίεσης που υπάρχει, είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, πολλοί/πολλές εκπαιδευτικοί προσήλθαν και το Σαββατοκύριακο 1-2/7 για εργασία στις ΔΙΔΕ, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, πριν τεθεί σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα του ΕΦΚΑ!

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, που στηρίζεται στο φιλότιμο, αλλά και στην απλήρωτη εργασία των εκπαιδευτικών.

Είναι όμως γνωστό πως, σύμφωνα με το νόμο, όσοι εκπαιδευτικοί απασχολούνται τους θερινούς μήνες (π.χ. στις Πανελλαδικές Εξετάσεις), λαμβάνουν επίδομα για τη μη χρήση θερινής άδειας.

Για τον σκοπό αυτό, απαιτούμε, μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος (προσλήψεις για την κάλυψη των κενών σε Διοικητικό Προσωπικό), να χορηγηθεί το επίδομα για μη χρήσης θερινής άδειας και στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διατεθεί και που αναγκαστικά απασχολούνται τους θερινούς μήνες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης!