Αποκλειστικό βίντεο: Οι μαρτυρίες σοκ των διασωθέντων στον Τσίπρα - Τι λένε για το πώς έδρασαν οι ελληνικές αρχές

Συγκλονίζουν τα λόγια των διασωθέντων από το ναυάγιο της Πύλου, κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Αναφέρουν ότι το ελληνικό λιμενικό τους έριξε σκοινί. Τι υποστηρίζουν για το ρόλο ενός πλοιου και ενός ελικοπτέρου, που δεν βοήθησαν.

 

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες, γροθιά στο στομάχι, μεταφέρθηκαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα από επιζήσαντες του ναυαγίου στα νοτιοδυτικά της Πύλου.

Οι επιζήσαντες ισχυρίζονται ενώπιον του αρχηγού της αξιωματικές αντιπολίτευσης, δηλώνουν πως το ελληνικό λιμενικό επιχείρησε να ρυμουλκήσει το πλοίο που μετέφερε τους μετανάστες.

Αρχικά τους ζητήθηκε να ακολουθήσουν το πλοίο των ελληνικών αρχών. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και τους έδωσαν σκοινί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν. Αυτό είχε ως συνέπεια, να αρχίσεινα ταλαντεύεται δεξιά κι αριστερά το πλοιάριο, που μετέφερε τους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, είπαν στον Αλέξη Τσίπρα, ότι θεώρησαν πως ήταν το ιταλικό λιμενικό και θα τους οδηγούσε στην Ιταλία και υπογραμμίζουν πως αν είχαν λάβει βοήθεια δεν θα συνέβαινε αυτό.

 “Όταν αναποδογυρίσαμε, ήρθαν και μας έβγαζαν φωτογραφίες αντί να μας βοηθήσουν”, είπε ο εκπρόσωπος των διασωθέντων, καταγγέλλοντας τη στάση ενός πλοίου και ενός ελικοπτέρου που βρίσκονταν στην περιοχή και προσέθεσε ότι “φύγαμε από την χώρα μας γιατί υπάρχει πόλεμος και ψάχναμε μια καλύτερη ζωή”.

Πηγή: news247.gr