Κομισιόν: Εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για το βίντεο-φωτιά των NYT

Πλήρη και ανεξάρτητη διερεύνηση του περιστατικού που αποκάλυψαν  μέσω βίντεο οι New York Times με αιτούντες άσυλο να εγκαταλείπονται σε μια σχεδία από την ελληνική ακτοφυλακή, ζητά από τη Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση επιστολή με την οποία ζητείται η διερεύνηση του περιστατικού στο οποίο αναφέρονται οι NYT«για φερόμενη παράνομη απέλαση».

«Πριν από ένα χρόνο συναντήθηκα με την ελληνική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τη διαχείριση των συνόρων και ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει χώρος για παράνομες απελάσεις. Την περασμένη Παρασκευή, 19 Μαΐου, οι New York Times παρουσίασαν ρεπορτάζ για φερόμενη παράνομη απέλαση, τον Απρίλιο αυτή τη χρονιά», αναφέρει η κυρία Γιόχανσον και προσθέτει ότι «οι υπηρεσίες μου απέστειλαν επίσημο αίτημα στις ελληνικές αρχές να διερευνηθεί πλήρως και ανεξάρτητα αυτό το περιστατικό».

«Είναι απαραίτητο να δοθεί η κατάλληλη συνέχεια από τις ελληνικές αρχές, με βάση επίσης τον νέο ανεξάρτητο μηχανισμό παρακολούθησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να λάβει επίσημα μέτρα, εφόσον απαιτείται», τονίζει με νόημα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.