ΑΣΟΕΕ: Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης - Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα, Τετάρτη (5/4), έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στην Αθήνα, όταν ομάδα ατόμων βγήκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα και σχημάτισε απ' έξω οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, σημειώθηκε επίθεση σε περιπολικό, που παρά τις εντολές της Αστυνομίας, διήλθε από το σημείο. Τότε, ένας εκ των επιβαινόντων αστυνομικών έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα συνελήφθη ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για "άσκοπους πυροβολισμούς".

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα, φοιτητές καταγγέλλουν ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

"Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών".