Η «σχεδία» της φιλαναγνωσίας και της ομογένειας

ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ--

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | # 110
 
Τι θα διαβάσουμε στο τεύχος Απριλίου της Σχεδίας. Οι 4 κεντρικές ενότητες: 1. «Περίπατος με τον Καραγάτση». Αφηγήσεις παραμυθιών, ηχογραφήσεις τραγουδιών, σεμινάρια κυβερνοασφάλειας. Μέσα από εναλλακτικές δράσεις, οι βιβλιοθήκες βρίσκουν τον τρόπο να μας φέρουν σε επαφή με την ανάγνωση.  2. «Στην «Αλληλεγγύη τοις μετρητοίς», εξηγούμε ότι, σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών, η χρηματική βοήθεια είναι προτιμότερη από τις παροχές σε είδος, καθώς επιτρέπει τη στοχευμένη κάλυψη αναγκών.  3. «Η φούσκα της πόλωσης». Τα ανοιχτά τραύματα του εμφυλίου, σε συνδυασμό με την προώθηση του διχασμού από τη φρενήρη ροή απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιφέρουν μια πολωτική δημόσια σφαίρα στον τόπο μας.   4. «Στις όχθες της νοσταλγίας». Ο ιστορικός Αλέξανδρος Κιτροέφ, στη συνέντευξή του, μάς «ξεναγεί» στην παραγνωρισμένη  διαδρομή του αιγυπτιώτικου ελληνισμού και, μεταξύ άλλων, στη συνεισφορά του στη συγκρότηση της νεότερης Αιγύπτου.
Τι θα διαβάσουμε στο τεύχος Απριλίου: 1. «Περίπατος με τον Καραγάτση». Αφηγήσεις παραμυθιών, ηχογραφήσεις τραγουδιών, σεμινάρια κυβερνοασφάλειας. Μέσα από εναλλακτικές δράσεις, οι βιβλιοθήκες βρίσκουν τον τρόπο να μας φέρουν σε επαφή με την ανάγνωση.  2. «Στην «Αλληλεγγύη τοις μετρητοίς», εξηγούμε ότι, σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών, η χρηματική βοήθεια είναι προτιμότερη από τις παροχές σε είδος, καθώς επιτρέπει τη στοχευμένη κάλυψη αναγκών.  3. «Η φούσκα της πόλωσης». Τα ανοιχτά τραύματα του εμφυλίου, σε συνδυασμό με την προώθηση του διχασμού από τη φρενήρη ροή απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιφέρουν μια πολωτική δημόσια σφαίρα στον τόπο μας.  4. «Στις όχθες της νοσταλγίας». Ο ιστορικός Αλέξανδρος Κιτροέφ, στη συνέντευξή του, μάς «ξεναγεί» στην παραγνωρισμένη  διαδρομή του αιγυπτιώτικου ελληνισμού και, μεταξύ άλλων, στη συνεισφορά του στη συγκρότηση της νεότερης Αιγύπτου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ

Το Happy Hour της Κοινωνίας των Πολιτών 

Η «σχεδία» και το HIGGS σας καλωσορίζουν σε μια νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της διάχυσης ιδεών, γνώσεων και σκέψεων για το οικοσύστημά μας, καθώς και την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ μας.

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου (στις 18:00), και την πρώτη Δευτέρα κάθε ζυγού μήνα του χρόνου, σας περιμένουμε στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα)! 

Χωρίς ατζέντα, χωρίς προετοιμασία, με ένα ποτήρι κρασί, ένα smoothie ? ή ένα signature cocktail στο χέρι ?, και υπό τους ήχους μουσικών που έχουν επιλέξει για μας σπουδαίοι μουσικοί παραγωγοί, να σμίξουμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες για τους σκοπούς, το όραμα, τις δράσεις, τους αγώνες, ακόμη και τις αγωνίες μας.

Άλλωστε υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με καλή παρέα, θετική διάθεση και networking; 

?Καλεσμένοι; Όλοι όσοι εργάζονται στον μη κερδοσκοπικό χώρο αλλά και μέλη εθελοντικών ομάδων. 
? Γιατί: Για να γίνει ο κόσμος μας ακόμη πιο όμορφος, δίκαιος, πιο γρήγορα
? Πού: «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα, www.shediahome.gr)
? Πότε: Δευτέρα 3 Απριλίου, 2023, στις 18:00 (και κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε ζυγού μήνα του χρόνου: Δευτέρα 5 Ιουνίου, Δευτέρα 7 Αυγούστου, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου)
? Επικοινωνία: info@shediahome.gr

Πρωινοί Σελιδοδείκτες - Δράση για παιδιά

? Οι «Πρωινοί Σελιδοδείκτες» είναι μια δράση που λαμβάνει χώρα στο «σχεδία home» για παιδιά 5-10 ετών και συνδυάζει τη φιλαναγνωσία με τη δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό σνακ με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό πορτοκάλι. Την Κυριακή 2 Απριλίου θα διαβάσουμε το βιβλίο «Ο λαγός Πίτερ και οι φίλοι του» και θα περιπλανηθούμε στο δάσος, θα μάθουμε για τα άγρια ζώα και για τις εποχές του χρόνου.

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Απριλίου, 11:00.
Τοποθεσία: «Σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα).
Κόστος συμμετοχής: 12€ (περιλαμβάνει τη δράση και το δεκατιανό).
Απαραίτητη η κράτηση: 2130231220 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χειροποίητες Πασχαλινές Λαμπάδες «σχεδία αρτ»

�� Οι λαμπάδες «σχεδία αρτ» με τα πολύχρωμα χειροποίητα στολίδια τους θα φωτίσουν τους δρόμους της πόλης και θα μας διηγούνται πώς από σελίδες χαρτιού μετατράπηκαν σε καραβάκια, κουμπιά, καρδιές και πολλά άλλα.

�� Ολόκληρη η συλλογή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: https://bit.ly/3lfY5en και στο σπίτι της «σχεδίας» μας, το «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα).

�� Οι δημιουργοί των αντικειμένων υψηλής αισθητικής και ποιότητας του «σχεδία αρτ» είναι πρώην πωλητές του ελληνικού περιοδικού δρόμου.

«Σχεδία αρτ»: ξαναφτιάχνοντας τη ζωή.