Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές οικολόγων που διαμαρτύρονταν για την κοπή δέντρων στη Ρωμαϊκή Αγορά / «Σηκωτό» πήγανε τον Τρεμόπουλο στο περιπoλικό οι αστυνομικοί [Βίντεο]

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».

Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η εικόνα της βίαιης προσαγωγής -και μάλιστα σε live μετάδοση- του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Τρεμόπουλου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κοπή δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών, οι οποίες μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.

Σε ότι αφορά πάντως τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, η αστυνομία του επεφύλαξε «ιδιαίτερη μεταχείριση».  Αρχικά οι αστυνομικοί επέτρεψαν στον δημοτικό σύμβουλο των Οικολόγων να μιλήσει στο Open, όμως όταν η συνέντευξή του ολοκληρώθηκε και εκείνος αρνήθηκε να συνεργαστεί τον... έσυραν μέχρι το περιπολικό. Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού μάλιστα κατέγραψε αστυνομικούς να πηγαίνουν έναν ακόμη διαδηλωτή «σηκωτό» στο περιπολικό.

https://www.tvopen.gr/watch/161967/oraellados132f032f2023

Υπενθυμίζεται πως ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν την κοπή δέντρων από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη των οικολογικών οργανώσεων διαμαρτύρονταν για την κοπή 41 δέντρων από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, ενώ έχουν προσφύγει και στη Δικαιοσύνη, με το δικαστήριο όμως να απορρίπτει την αίτηση ανακοπής της απόφασης.

Πηγή: tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13/03/2023 - 15:43