«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»: Κινητοποίηση συνδικάτων αύριο κατά πλειστηριασμών

Σε κινητοποίηση την Τρίτη 28 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στη «DoValue» στην Καλλιθέα καλεί το ΠΑΜΕ τονίζοντας «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός».

Σε κάλεσμά του σημειώνει:

«Οι “θετικές” ρυθμίσεις που υποτίθεται ότι έχει η τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ, για τον λαό που χάνει τα σπίτια του, είναι αέρας κοπανιστός. Κρατά ανέγγιχτο όλο το νομοθετικό τερατούργημα για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο επί της ουσίας που προβλέπει, είναι στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η απόρριψη από τα funds να συνοδεύεται με μία έκθεση!!. Το πιο εξοργιστικό που προβλέπει η τροπολογία, είναι ότι το πλαίσιο των αιτιολογικών της απόρριψης ή μη, της πρότασης του δανειολήπτη, θα το καθορίσει η ένωση τραπεζών και τα funds. Δηλαδή, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός.

Τα κοράκια μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου και την τροπολογία της κυβέρνησης, πανηγυρίζουν πάνω από τα θύματά τους. Οι πλειστηριασμοί “τρέχουν” κανονικά, και οι εξώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Φρένο στην ασυδοσία της “ευνομούμενης κοινωνίας” που είναι “κανονικότητα” να αρπάζουν τα σπίτια του λαού, μπορεί να βάλει μόνο ο λαός με την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που χάνουν το βιος τους.

Σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, απάντηση είναι ο οργανωμένος αγώνας. Στην Θεσσαλονίκη προχθές απέτρεψε έξωση, χθες στην Καλαμάτα έδωσε μάχη να μην βγει 1η κατοικία στον πλειστηριασμό, κάθε μέρα και μια μάχη, κάθε μέρα και μια μικρή νίκη. Συνεχίζουμε. Την Τρίτη 28 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. τα συνδικάτα της Αθήνας κινητοποιούνται για την αναστολή πλειστηριασμών στην Do Value».