Σοκαριστικές εικόνες στο ΑΠΘ: Κατέρρευσε το ταβάνι της Οδοντιατρικής - Οργή από τους φοιτητές

Σκηνές απείρου κάλλους έλαβαν χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν το ταβάνι του κτιρίου όπου στεγάζεται η Οδοντιατρική Σχολή κυριολεκτικά κατέρρευσε εξαιτίας τις πίεσης του νερού καθώς υπήρξε πρόβλημα με σωλήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε και προκάλεσε διαρροή νερού η οποία προκάλεσε και την πτώση του ταβανιού. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Οργή από τους φοιτητές

Σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα, εκλεγμένοι φοιτητές με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ κάλεσαν σήμερα, Τετάρτη (22/2) και ώρα 11π.μ. κινητοποίηση στον πρόεδρο της σχολής και στη συνέχεια σε συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 μ., στις Α' εστίες, απαιτώντας έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής.

Παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού..\Όπως αναφέρουν τα Φοιτητικά Νέα, εκλεγμένοι φοιτητές με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ κάλεσαν σήμερα, Τετάρτη (22/2) και ώρα 11π.μ. κινητοποίηση στον πρόεδρο της σχολής και στη συνέχεια σε συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 μ., στις Α' εστίες, απαιτώντας έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής.

Με ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν ότι «η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες των φοιτητών να σπουδάζουν σε σύγχρονα εργαστήρια και κλινικές με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μέσα στις σχολές μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος- αφού σταθήκαμε "τυχεροί" και δεν είχαμε τραυματίες- πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών.

Έτσι, έχει μείνει στο πάγο η κλινική μας άσκηση, για την ολοκλήρωση της οποίας ήδη αντιμετωπίζαμε πολλές δυσκολίες, ενώ οι ασθενείς αναμένουν χωρίς ενημέρωση για την εξυπηρέτησή τους. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να ανοίγει στη βουλή συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι το "παραθυράκι" για να καταργηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των πανεπιστημίων».