«Τα άκουσε» η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Θέατρο Τέχνης από τους καλλιτέχνες

«Τα άκουσε» η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Θέατρο Τέχνης από τους καλλιτέχνες που συνεχίζουν τις δράσεις τους μέχρι την δικαίωση του αγώνα τους κόντρα στην κυβερνητική απαξίωση των σπουδών τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναταλί Χατζηαντωνίου για την Εφημερίδα των Συντακτών, το βράδυ της Δευτέρας η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη επέλεξε να παρακολουθήσει την παράσταση του έργου «Μοτέλ» του Βασίλη Μαυρογεωργιου στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου.

Την περίμεναν όμως μάλλον:

α) Μια πολύ αμήχανη στιγμή όταν ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας διάβασε στο τέλος της παράστασης το κείμενο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που καταγγέλλει το ΠΔ και τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα Πολιτισμού.

β) Μια πολύ-πολύ δυσάρεστη έκπληξη όταν στην έξοδό της από το θέατρο έπεσε επάνω σε συγκεντρωμένους καλλιτέχνες και σπουδαστές, που περίμεναν με ένα μεγέλο πανό κατά της υποβάθμισης των πτυχίων τους («Όχι στην υποβάθμιση των σπουδών μας») και συνθήματα όπως «Σ’ εσάς που μας ακούτε. Είμαστε πολλοί, δεν είμαστε χομπίστες, αλλά ηθοποιοί» και «Μας θέλει μαθητές το ίδιο σάπιο σύστημα που θρέφει βιαστές».

Η κυρία Γκραμπόφσκι βιάστηκε να απομακρυνθεί από το θέατρο, καθώς την ακολουθούσαν κάποια περιστασιακά γιουχαΐσματα και κυρίως η ηχηρή επανάληψη από τους συγκεντρωμένους του συνθήματος που αναφερόταν εμμέσως στην υπόθεση Λιγνάδη.

Με αυτή την αφορμή να υπενθυμίσουμε παρεμπιπτόντως ότι στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, Ιστορία Θεάτρου διδάσκει ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης.