Τσανακλίδου: «Η κυβέρνηση θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα και τον Πολιτισμό ελεγχόμενο» (Video)

Ολοένα και πυκνώνουν οι αντιδράσεις στον χώρο του Πολιτισμού ενάντια στην κυβερνητική απαξίωση. Καλλιτέχνες κλιμακώνουν τον αγώνα τους με νέες κινητοποιήσεις ζητώντας την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια Λυκείο.

Η Τάνια Τσανακλίδου μιλώντας χθες στην εκπομπή Kontra 24 και την δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, απέδωσε την κυβερνητική αυτή κίνηση στο γεγονός ότι η εξουσία θέλει τους καλλιτέχνες να λειτουργούν ως διασκεδαστές.

Ειδικότερα, η ίδια, αφού ανέγνωσε την συγκλονιστική ανάρτηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη, δήλωσε:

«Κατανοώ γιατί μισούν τόσο τον πολιτισμό και γιατί κρατάνε την Παιδεία σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Καμία εξουσία δεν θέλει να έχει εκλεπτυσμένα πνεύματα και μορφωμένους ανθρώπους σαν οπαδούς της… Θέλουν να λειτουργούμε ως διασκεδαστές, όχι σαν πνευματικοί άνθρωποι που μπορούμε να ρίξουμε φως στην ψυχή ενός ανθρώπου, να παρηγορήσουμε την θλίψη του, να τον εμπνεύσουμε σε κάτι ανώτερο από αυτό που ζούμε, από αυτήν την μιζέρια που ζούμε…


Το πιο συγκινητικό από τις κινητοποιήσεις ήταν τα παιδιά των μουσικών σχολείων, των δραματικών σχολών που γέμισαν το Σύνταγμα με ομορφιά. Για αυτά τα παιδιά πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας (…).

Αυτή η Κυβέρνηση θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα, θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και να έχει έναν πολιτισμό ελεγχόμενο που τον χειρίζονται και τον χρησιμοποιούν κατά βούληση.

Καμία κυβέρνηση δεν έδωσε στον Πολιτισμό και στην Παιδεία το ποσοστό που της αναλογούσε σαν σπουδαιότητα».