Ι. Αποστολόπουλος: Το ελληνικό κράτος δικάζει την πιο διάσημη προσφύγισσα στον κόσμο

«Δίκη φαρσοκωμωδία με μεγάλες πιθανότητες ακύρωσης» χαρακτήρισε τη δίκη εθελοντών και μελών ΜΚΟ από όλο τον κόσμο, που άρχισε σήμερα στη Μυτιλήνη ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη δίκη στην Ευρώπη κατά της αλληλεγγύης, με 24 κατηγορούμενους από 24 διαφορετικές οργανώσεις» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 στην Ευγενία Λουπάκη.

«Μεταξύ αυτών το ελληνικό κράτος δικάζει και την διασημότερη προφύγισσα του κόσμου την Σάρα Μαρντίνι, ένα σύμβολο της προσφυγιάς, που μαζί με την αδελφή της έσυραν κολυμπώντας τη βάρκα κι έσωσαν γυναικόπαιδα. Η μία έγινε Ολυμπιονίκης, πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και η άλλη γύρισε στη Λέσβο για να βοηθήσει. Η ιστορία τους έγινε και ταινία στο Netflix», σημείωσε ο ίδιος και υπογράμμισε:

«Πρόκειται για δίκη με σαθρά στοιχεία, με άπειρες σκόπιμες παραλείψεις, όπως η μετάφραση των κατηγοριών στη γλώσσα των κατηγορουμένων κατά την προδικασία και είναι πολύ πιθανόν μετά και την διεθνή κατακραυγή να υπάρξει ακύρωσή της».


«Ο στόχος όμως δεν είναι να επιβληθούν ποινές στους συγκεκριμένους. Ο στόχος είναι να τρομάξουν οι αλληλέγγυοι και να απειληθούν οι εθελοντές αλληλέγγυοι και οι ΜΚΟ. Να αδειάσουν τα νησιά και τα παράλια από χέρια κι από μάτια, να διώξουν κάθε φωνή καταγγελίας των pushbacks και κάθε χέρι βοηθείας προς τους απελπισμένους. Και δυστυχώς το έχουν πετύχει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα σκάφος διασωστικό, ούτε μία ΜΚΟ στο Αιγαίο».