Σκάνδαλο Πάτση στη ΝΔ: Καταγγελίες για κερδοσκοπία με την εισπρακτική του 

Ο βουλευτής Γρεβενών του κυβερνώντος κόμματος Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ειδικότερα ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. για μόλις 4,3 εκ. ευρώ, δηλαδή στο ένα πέμπτο της αξίας τους, με σκοπό να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Βίκυ Σαμαρά για το News 24/7, τον βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση κάλεσε για εξηγήσεις ο ΓΓ της γαλάζιας ΚΟ, Γιάννης Μπούγας μετά τις καταγγελίες για κερδοσκοπία με την εισπρακτική του.

Απαντήσεις για την υπόθεση Πάτση ζήτησε εν τω μεταξυ νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρονται και ζητήματα νομιμότητας. «Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή», δήλωσε ο κ.Ηλιόπουλος στο ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ακόμα ότι αυτή η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου «που λέει ότι οι servicers –οι εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν funds-δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς». «Με βάση τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρσι και ούτε 3 στους 100 δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό», είπε.

“Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του”, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

UPD: Διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ ο Α. Πάτσης μετά τις αποκαλύψεις για κερδοσκοπία
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/10/2022 - 16:15