Περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ οι μαθητές που διαδηλώνουν στα Προπύλαια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Ζητούν κυρίως την μη εφαρμογή της επέκτασης στην Τράπεζα θεμάτων στην Γ' λυκείου, δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και μείωση των τιμών στα κυλικεία των σχολείων. Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Eπανάληψη του σκηνικού της Πέμπτης από την ΕΛΑΣ, όταν και εμποδίστηκε η ομαλή προσυγκέντρωση των φοιτητών με τα ΜΑΤ να περικυκλώνουν τους φοιτητές στα Προπύλαια, με εξέλιξη την αντίδραση των φοιτητών και τον τραυματισμό μαθήτριας στο κεφάλι, μπροστά στην κάμερα, από άνδρα των ΜΑΤ.

«Δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του φοιτητικού συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Προπύλαια.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Οδοντιατρικής, Πληροφορικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ, Μηχανικών του ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Students protest rally in Athens, Greece on Oct. 24, 2022. / Μαθητικό συλλαλητήριο, Αθήνα 24 Οκτωβρίου 2022.

Μεταξύ άλλων, αιτήματα των φοιτητών είναι οι δωρεάν σπουδές, μηνιαίο στεγαστικό επίδομα ύψους 300 ευρώ, παιδαγωγική επάρκεια μέσα στο πτυχίο και την άμεση κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Students protest rally in Athens, Greece on Oct. 24, 2022. / Μαθητικό συλλαλητήριο, Αθήνα 24 Οκτωβρίου 2022.ΑΘΗ
  •