Φοιτητής στο ΑΠΘ έπεσε από τον τρίτο όροφο γιατί δεν χωρούσε στην αίθουσα

Η Αριστερή Ενότητα Νομικής του ΑΠΘ σε ανακοίνωση της καταγγέλλει πως φοιτητής έπεσε από παράθυρο του τρίτου ορόφου «επειδή δεν υπήρχε χώρος να καθίσει κάπου αλλού».

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια του μαθήματος «Γενικό Ενοχικό», το οποίο έχει συμπτυχθεί σε ένα από δύο τμήματα και πλέον οι φοιτητές δεν βρίσκαν χώρο να καθίσουν. Ο φοιτητής φαίνεται να μην είχε βρει θέση και να αναγκάστηκε να κάτσει στο παράθυρο.

Εδώ το σημείο που χτύπησε ο φοιτητής κατά την πτώση του σύμφωνα με ανάρτηση του Χ. Αβραμίδη:

 

Η Αρ.Εν. ζητά την ανάληψη της ευθύνης από πλευράς της πρυτανείας.

Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ και ο νεαρός δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Μαρτυρία φοιτήτριας που βρισκόταν στο μάθημα όταν ο συμφοιτητής της έπεσε από το παράθυρο στον Χ. Αβραμίδη:

 

«Σήμερα στη Νομική σχολή στο ΑΠΘ έγινε ένα τραγικό συμβάν. Είχαμε πτώση συμφοιτητή μας απο το παράθυρο του τρίτου ορόφου εν ώρα μαθήματος. Ο φοιτητής αυτός καθόταν πάνω σε ένα πεζούλι, μπροστά σε ένα ανοιχτό παράθυρο σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο γιατί στη νομική σχολή του ΑΠΘ αυτή τη στιγμή έχουμε τραγικές ελλείψεις και σε αίθουσες και σε καθηγητές, κατάσταση η οποία επηρεάζει τον διαχωρισμό των τμημάτων με περισσότερους φοιτητές και φοιτήτριες από αυτούς που το κάθε τμήμα μπορεί να αντέξει. Ο φοιτητής δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσο σοβαρά τραυματίστηκε, ήρθε το ασθενοφόρο, τον πήρε, στην αρχή το παιδί είχε τις αισθήσεις του, απαντούσε σε ερωτήσεις, μετά σταμάτησε να απαντάει. Ελπίζουμε πραγματικά το καλύτερο για την υγεία του, είναι στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή και το κέντρο της προσοχή μας πέφτει σε αυτόν. Την ίδια στιγμή , όμως, πρέπει να τονιστεί ότι στη Νομική Σχολή και στο ΑΠΘ εν γένει βιώνουμε μια κατάσταση ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Η κοσμητεία και η Πρυτανεία είναι συνένοχη σε ένα έγκλημα, γιατί μιλάμε για μια κατάσταση που δεν προκαλεί απλώς δυσφορία, αλλά έχει λάβει και εγκληματικές διαστάσεις. Χρειάζεται χρηματοδότηση όχι για την κακώς εννοούμενη ασφάλεια που έρχονται να εκπληρώσουν οι ΟΠΠΙ και τα ΜΑΤ, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο συμβολικής και υλικής βίας στα πανεπιστήμια, αλλά και την πραγματική ασφάλεια για ασφαλείς υποδομές και για αξιοπρεπείς όρους σπουδών . Αύριο καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10πμ. στην Κοσμητεία της Νομικής Σχολής, στις 12μ.μ. στην Πρυτανεία και στις 2π.μ. στην συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου προκειμένου να παρθούν αποφάσεις απέναντι σε αυτή την κατάσταση»

902.gr

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αρ.Εν. :

«Εγκληματική (και όχι νομική) σχολή!

Μόλις τώρα έπεσε από τον τρίτο όροφο της σχολής συνάδελφος μας επειδή καθόταν στο παράθυρο!
Το μάθημα του γενικού ενοχικού, το οποίο έχει πλέον συμπτυχθεί σε δύο τμήματα, παρακολουθείται από παρά πολλους φοιτητές με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν θέση να καθίσουν. Η αδιαφορία της κοσμητείας όχι μόνο για τις συνθήκες διδασκαλίας αλλά πλεον και για την ασφάλεια της σωματικής μας ακεραιότητας, επιβεβαιώνει την εγκληματική διαχείριση της κατάστασης.

Να λογοδοτήσει τώρα ο κοσμήτορας Γκλαβίνης και ο Πρυτάνης Παπαϊωάννου, ο οποίος με θράσος έκανε την εμφάνισή του για να μη φορτωθεί στο λαιμό του η ευθύνη αυτή!

Πλέον στις σχολές μας δε χωράμε -όντως- ούτε εμείς.

Άμεση ανάληψη της ευθύνης, επαρκείς υποδομές και καθηγητικό προσωπικό!

Αρ.Εν. Νομικής ΑΠΘ»