Βίντεο – ντοκουμέντο αποκαλύπτει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των προσφύγων του Ελαιώνα – «Κ. Μηταράκη βαρεθήκαμε τα ψέματά σας»

Στο φως της δημοσιότητας έφερε ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, ένα βίντεο - ντοκουμέντο το οποίο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Μηταράκη για τα περί «απρόκλητης επίθεσης των προσφύγων και μεταναστών σε βάρος των εργαζομένων της δομής». Στο βίντεο καταγράφεται η είσοδος των ΜΑΤ στη δομή του Ελαιώνα, και στη συνέχεια ο αναίτιος ξυλοδαρμός προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιών. 

  •  

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης, σε μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά για την καταγγελλόμενη απρόκλητη βία των ΜΑΤ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στο προσφυγικό camp του Ελαιώνα, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα στιγμιότυπο λιγοστών δευτερολέπτων όπου καταγράφεται ένας πρόσφυγας να πετά μία πέτρα σε βάρος του ατόμου που βιντεοσκοπεί. Ο υπουργός, με πειστήριο το ντοκουμέντο των τεσσάρων δευτερολέπτων ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επιτίθενται στο προσωπικό του camp του Ελαιώνα, προτάσσοντας την ανάγκη «η δομή να κλείσει οπωσδήποτε».

 

Λίγες ώρες αργότερα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα «βίντεο-απάντηση στα ψέματα Μηταράκη», στο οποίο καταγράφονται δυνάμεις των ΜΑΤ να εισβάλουν στη δομή και να καταστρέφουν πανό και οδοφράγματα που είχαν στήσει οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους για το κλείσιμο της δομής. Στη συνέχεια, οι ίδιοι οι αστυνομικοί επιτίθενται με κλωτσιές και μπουνιές σε βάρος των αλληλέγγυων αλλά και προσφυγισσών που είχαν στην αγκαλιά τους τα νήπια παιδιά τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει στην ανάρτησή του: «Η δομή στον Ελαιώνα πρέπει να παραμείνει ανοικτή, με ενίσχυση του προσωπικού και άμεση προετοιμασία της εγγραφής των παιδιών στα σχολεία. Τέλος, πόσα κόστισε στο κράτος η κατασκευή της δομής του Ελαιώνα και ποιος αναλαμβάνει το κόστος της καταστροφής; Έτσι κι αλλιώς, οφείλετε πολλές εξηγήσεις για το ποιος αποφασίζει να διαλύσει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία προσφύγων και την ίδια ώρα να αφήσει την Αθήνα χωρίς καμία δομή ένταξης και φιλοξενίας προσφύγων.
Βαρεθήκαμε τα ψέματα σας. Μαζέψτε τα ΜΑΤ και αδειάστε μας τη γωνία μαζί με τον πρωθυπουργό σας Μητσοτάκη που δεν δίστασε να παρακολουθεί το κινητό του Ανδρουλάκη και ποιος ξέρει πόσους άλλους αντιπάλους «νομίμως βεβαίως βεβαίως…»

Αναλυτικά η ανάρτηση και το βίντεο: