Ψήφισμα για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στον Έβρο

Έκκληση να σωθούν οι Σύροι πρόσφυγες που σύμφωνα με καταγγελίες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου όπου ένα κοριτσάκι 5 χρονών βρήκε τραγικό θάνατο από τσίμπημα σκορπιού, απευθύνουν πολίτες υπογράφοντας σχετικό κείμενο στο διαδίκτυο.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να παράσχουν στην ομάδα διέλευσης πρόσβαση στα θεμελιώδη δικαιώματά τους» σημειώνεται στο ψήφισμα.


Τονίζεται ότι και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με ανάρτησή της το Σάββατο καλούσε σε δράση: «Συνεχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά για την ασφάλεια και την ευημερία περίπου 40 ανθρώπων που φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί σε μια νησίδα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις αναφορές που λάβαμε, ένα παιδί έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο. Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, φοβόμαστε ότι κινδυνεύουν και άλλες ζωές» ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.


Μπορείτε να υπογράψετε την έκκληση ΕΔΩ:

https://www.change.org/p/39-people-stranded-on-greek-islet-in-evros-river-5-years-old-child-already-died?fbclid=IwAR1bGc07yKKOFq1Pw3i519bpmEoGOahWstf1P8n57UaIQ8XJJQAiNJMFfQw

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15/08/2022 - 17:14