Δημήτρης Λιγνάδης: Ποινή 12 ετών για τους 2 βιασμούς αποφάσισε το δικαστήριο

Συγχώνευση των ποινών σε 12 έτη προτείνει ο εισαγγελέας για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε, κατά πλειοψηφία 4 – 3, κάθειρξη 5 ετών για τον βιασμό του 17χρονου στην Επίδαυρο. Η γνώμη των δικαστών που μειοψήφησαν ήταν να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.

Για τον δεύτερο βιασμό του 17χρονου Ουκρανού, που διέμενε επί 10μηνο στο σπίτι του, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία 4-3. Οι μειοψηφούντες, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του ΜΟΔ, είχαν την άποψη ότι πρέπει πρέπει να επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών.

Δημήτρης Λιγνάδης: «Βράζει» το Twitter με την πρόεδρο που ψήφισε «αθώος»

Μπορεί το δικαστήριο να αποφάσισε ότι δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στον Δημήτρη Λιγνάδη, όμως εντύπωση προκάλεσε η στάση που κράτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία ψήφισε «αθώος» και για τις τέσσερις κατηγορίες. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένοχος για δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, για τις οποίες κατηγορήθηκε, όμως η στάση της προέδρου δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε από τους χρήστες του Twitter. Πολλές από τις αναρτήσεις που έχουν γίνει στο hashtag #λιγνάδης το οποίο είναι πρώτο στις τάσεις του Twitter, αφορούσαν το θέμα αυτό. Κάποιοι μάλιστα που παρακολουθούσαν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, δεν έπεσαν από τα… σύννεφα, βλέποντας τη στάση που κρατούσε όλο αυτό το διάστημα.