Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα - Ξεκίνησε από σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ λέει ο δήμαρχος

Βίντεο - φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πουρνάρι στην Άνω Γλυφάδα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής πουρνάρι και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι κοντά στα σπίτια, αλλά δεν απειλεί προς το παρόν κάποια από αυτά, καθώς κατευθύνεται προς το βουνό.

Στην περιοχή, ωστόσο, πνέουν άνεμοι που προκαλούν ανησυχία στους πυροσβέστες, γι' αυτό έγινε άμεσα κινητοποίηση, τόσο σε επίγειες, όσο και σε εναέριες δυνάμεις.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη «καναντέρ», με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.Επίσης έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αίτιων. 

Στην περιοχή γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού από το ύψος της οδού Απόλλωνος στο ρεύμα με κατεύθυνση προς την θέση «κρεμασμένος λαγός».

Λίγο μετά τις 16.00 έγινε γνωστό πως η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Πανόραμα Βούλας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή:


 

 

 

 

 

Πηγή: zougla.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022, 16:22

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04/06/2022 - 16:37