Τέλος η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου - Πού παραμένει

Την κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αποφάσισε η κυβέρνηση. Η επιτροπή αποφάσισε οι μάσκες να μην είναι υποχρεωτικές σε μέσα μαζικής μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα, κτελ).

Από 1η Ιουνίου καταργούνται οι μάσκες και στον κλάδο του εμπορίου, δηλαδή σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Πού παραμένει υποχρεωτική

Ωστόσο η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στις αστικές συγκοινωνίες (μετρό, λεωφορείο, ΗΣΑΠ). Υποχρεωτική θα είναι και στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές Υγείας.

Το θέμα της άρσης της χρήσης μάσκας σε πλοία και το πρωτόκολλο στα σχολεία θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Οι δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη

Το τέλος στη χρήση της μάσκας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ ανακοίνωσε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου το μέτρο θα επανεξεταστεί.

Όπως ανέφερε η μάσκα θα είναι προαιρετική για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις με την άρση του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν έχει εισηγηθεί τι θα ισχύσει με τα σχολεία, αλλά και τα πλοία, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Τέλος, ο υπουργός υγείας ανέφερε πως η μάσκα θα παραμείνει στα ΜΜΜ των αστικών συγκοινωνιών, ενώ θα είναι υποχρεωτική και στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές Υγείας, όπως τα γηροκομεία.