Σεπόλια / «Καψόνι» στην οικογένεια Καττή - Ξανά από την αρχή η δίκη

Ανακοινώθηκε η παύση της προέδρου του δικαστηρίου λόγω καθυστερήσεων - Στημένη εξέλιξη καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας Καττή

Την τελευταία ημέρα της δίκη της οικογένειας Καττή που χτυπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στα Σεπόλια ανήμερα του Πολυτεχνείου το 2020 και στη συνέχεια οδηγήθηκε κατηγορούμενη, ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε την παύση της προέδρου του δικαστηρίου λόγω καθυστερήσεων στις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, που κάνουν λόγο για «στημένη εξέλιξη» και για «φαρσοκωμωδία». 

 

 

«Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο καταδίκης για κανέναν κατηγορούμενο, διότι όλες οι κατηγορίες είχαν αποδειχθεί πέρα για πέρα κατασκευασμένες, με μάρτυρες, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι παύθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου, για υποθέσεις που καθυστερούσε, μεταξύ άλλων και γι αυτήν την υπόθεση. Την τελευταία μέρα λοιπόν πριν εκδοθεί η απόφαση, η υπόθεση αναβάλλεται για να ξεκινήσει από την αρχή στις 14 Δεκεμβρίου του 2022» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη, στο The Press Project.

Οι παύσεις δικαστικών δεν είναι κάτι πρωτοφανές για τη Δικαιοσύνη, ωστόσο, σύμφωνα με την Αντωνία Λεγάκη, «να παυθεί πρόεδρος ναι, γίνεται. Να παυθεί πρόεδρος σε αυτήν τη συνθήκη, να έχεις μία δίκη 7 μήνες και να γίνεται αυτό την τελευταία μέρα, όχι. Εμείς δικάσαμε Μάρτιο, στις 14 Απριλίου ήταν η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου και δεν μας δώσανε μία δικάσιμο για να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Δεν είχαμε καμία δικάσιμο μέσα στον Απρίλιο».

Η δικηγόρος κατήγγειλε πως «για εμάς, είναι μία στημένη εξέλιξη, που σκοπό έχει τη ματαίωση μίας αθωότητας που ερχότανε με μεγάλη ορμή και μία προσπάθεια να ξαναπροσπαθήσουν οι μηχανισμοί, κατασταλτικοί και δικαστικοί, να καταδικάσουν την οικογένεια που βασάνισαν πριν από το σπίτι της στα Σεπόλια. Αυτή η φαρσοκωμωδία, ότι επειδή καθυστερήσατε την τελευταία μέρα αποφασίζουμε να το πάμε από την αρχή, δείχνει τη μεθόδευση».

Πηγή: avgi.gr