ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Μεγάλη κινητοποίηση για την ακρίβεια και για αυξήσεις στις συντάξεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 
  •  
  •  

Με μαζική, μαχητική παναττική κινητοποίηση οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, διαδήλωσαν σήμερα με αποφασιστικότητα εναντίον των ακρίβειας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να αποδοθούν τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

Η κινητοποίηση των συνταξιούχων κατέληξε έξω από τη Βουλή όπου κατέφθασε με όγκο και παλμό, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας, καθώς όπως ανέφερε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, στον πρόσθετο προϋπολογισμό που κατατέθηκε δεν προβλέπονται αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, η απόδοση των πληρωμένων Δώρων, το 0,5% του ΑΕΠ κλπ. (Δείτε βίντεο εδώ)

Παράλληλα έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα τους με μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την Κυριακή 1η του Μάη που διοργανώνουν τα συνδικάτα εργαζομένων σε όλη τη χώρα και με προοπτική κλιμάκωσης.

Οι συνταξιούχοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπ. Εργασίας, με τα συνθήματα κατά της ακρίβειας να δονούν την ατμόσφαιρα, όπου έφτασαν με πορεία, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε σε εκπρόσωπο του υπουργείου το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Η σημερινή παναττική κινητοποίηση εντάσσεται σε έναν αγωνιστικό κύκλο μαζικών περιφερειακών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Κύκλος που ολοκληρώνεται στις 11 το πρωί της Παρασκευής με συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στο Εργατικό Κέντρο.

Τα αιτήματα

- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να αποδοθούν τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

- Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

- Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

- Να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

- Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

- Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έγιναν «ένα» στο υπ. Ανάπτυξης 

 

Νωρίτερα οι συνταξιούχοι έγιναν «ένα» με τους εργαζόμενους, ενώνοντας τις φωνές τους στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία εργαζομένων κατά της ακρίβειας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, απευθυνόμενος στα παιδιά και τα εγγόνια των συνταξιούχων, στάθηκε στην ανάγκη του κοινού αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Αγωνιστική αφετηρία από την πλ. Εθνικής Αντίστασης

Αρχικά στο πλαίσιο της σημερινής παναττικής τους κινητοποίησης οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πρώην Κοτζιά. Εκεί έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. (Δείτε βίντεο εδώ)

Ακόμη χαιρέτισαν οι Γιώργος Πεπόνης πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (Δείτε βίντεο εδώ), Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (Δείτε βίντεο εδώ)Γεωργία Παπαδάκου πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ (Δείτε βίντεο εδώ)Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Δείτε βίντεο εδώ)Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου (Δείτε βίντεο εδώ) και Αναγνώστης Μουμτζής από την ΠΕΣ ΝΑΤ (Δείτε βίντεο εδώ).

Στο πλευρό των συνταξιούχων παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

 

Πηγή: 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14/04/2022 - 19:54