Όταν ο Βορίδης στεκόταν στο πλευρό του πατέρα της Μαρίν Λεπέν

Πώς σχετίζεται η ακροδεξιά κυρία της Γαλλίας με τον υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας, Μάκη Βορίδη;


Σήμερα άνοιξαν οι κάλπες στη Γαλλία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο υποψήφιος για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστά άνω του 26%, ενώ η αντίπαλος του Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται να κινείται περί το 23%.

Η Μαρίν Λεπέν ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικός Συναγερμός», είναι γνωστή για την ακραία ατζέντα της, τις ρατσιστικές απόψεις της, τις ακροδεξιές θέσεις της για τη μετανάστευση, αλλά και τα αντιμουσουλμανικά αισθήματά της.

Πώς όμως σχετίζεται η ακροδεξιά κυρία της Γαλλίας με τον υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας, Μάκη Βορίδη;

Ο Μάκης Βορίδης ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, ως διάδοχος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Το κόμμα μάλιστα το είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, και στο πόστο αυτό παρέμεινε ο Βορίδης μέχρι το 1990.

Το 1994 έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο και οι πεποιθήσεις του ήταν από τότε πάνω-κάτω γνωστές. Μια ακόμη επιβεβαίωση ήταν και η… κουμπαριά με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, επίσης γνωστό Γάλλο στρατιωτικό και πολιτικό, αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο και πατέρα της Μαρίν Λεπέν.

Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης είχε βρεθεί και σε συγκέντρωση του «Εθνικού Μετώπου» του Λεπέν στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2002, ο πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου, Μάκης Βορίδης μίλησε στην συγκέντρωση του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου (Front National) που πραγματοποιήθηκε για την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του προέδρου του, κ. Ζαν Μαρί Λεπέν για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που προέρχεται από το επιθετικό Ισλάμ και από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση από τις Ασιατικές Χώρες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι χώρες μας ανήκουν στους λαούς μας, ανήκουν στους Ευρωπαϊκούς λαούς. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πλέον οι μετανάστες είναι πολλοί, πάρα πολλοί και τώρα πια, πρέπει να φύγουν, πρέπει να τους κάνουμε να φύγουν. Και ταυτόχρονα πρέπει να κρατήσουμε την Ευρώπη Ευρωπαϊκή αποκλείοντας την είσοδο σε αυτήν χωρών ασιατικών, όπως η Τουρκία», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο άνθρωπος αλλάζει κόμμα (όπως φαίνεται) εύκολα, απόψεις όμως; Μόνο η… κουμπαριά να είναι αυτή άραγε που ενώνει τους δύο πολιτικούς;

Πηγή: www.rosa.gr