ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / 17.3.2022


 

NOETA: Above and below {Elm (Prophesy,2021)}

''Έγραψα το "Above and Below" με την έντονη επιθυμία να αποστασιοποιηθούμε από την κοινωνία και την ανθρωπότητα. Αυτός ο χωρισμός ρίχνει λάδι στη φωτιά και κάνει κάποιον να θέλει να οπισθοχωρήσει ακόμα περισσότερο - να ξεφύγει από αυτόν τον κόσμο, απ' όλα όσα νοιώθει τόσο αποξενωμένα από αυτόν. Είναι μια επιθυμία να γίνουμε ένα με τη Γη, να απαλλαγούμε απ' όλα εκείνα που οι άνθρωποι κατασκευάζουν ο ένας για τον άλλον. Το κομμάτι αυτό αφορά στη σφοδρή επιθυμία να μην είσαι τίποτα και κανένας - να είσαι σαν μια σταγόνα βροχής που πέφτει στο νερό, διαλύεται και εξαφανίζεται για πάντα''!

Αυτά γράφει η frontwoman Elea της αιθερικής Νορβηγικής φολκ μπάντας NOETA εκφράζοντας με τον πιό χαρακτηριστικό τρόπο την αέρινη ερμηνεία της που διαπερνά όλο τον τελευταίο δίσκο τους ''Elm''. Εκτός των φωνητικών εκείνη παίζει ηλεκτρική κιθάρα και σύνθι ενώ με ακουστική κιθάρα, ακκορντεόν, πιάνο και lapsteel συνοδεύει ο Andris. Σκοτεινή φολκ άμπιεντ κατ' ευθείαν από την εποχή των This Mortal Coil.  

 

Επιλογή - κείμενο - επιμέλεια : Μιχάλης Πολυχρόνης

Όλα τα κομμάτια της στήλης ''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ'' ακούγονται κάθε Τρίτη στην εκπομπή ''ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΩΝ ΗΧΩΝ'' 15.00-17.00μμ στον διαδικτυακό αέρα της ΕΡΤΟΠΕΝ, www.ertopen.com