Η μεγαλύτερη φεμινιστική πορεία για τη Γεωργία και όλες τις Γεωργίες

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα και ενάντια στην «απόπειρα συγκάλυψης του κυκλώματος βιαστών στην Θεσσαλονίκη». Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του Tvxs.gr που κάλυψαν την κινητοποίηση στην Αθήνα, ήταν η μαζικότερη φεμινιστική πορεία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

  Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Βουλή και πραγματοποίησαν πορεία με κεντρικό σύνθημα «ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω», δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στην 24χρονη Γεωργία Μπίκα, αλλά και σε κάθε επιζήσασα βιασμού και έμφυλης βίας, και εξέφρασαν την οργή τους ενάντια σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης. 

Από την κινητοποίηση δεν έλειψαν και τα συνθήματα για την Zackie αλλά και την Ελένη Τοπαλούδη και όλες τις γυναίκες που έπεσαν θύματα γυναικοκτονίας. Για την Γεωργία Μπίκα το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή». «Αδελφή μου εγώ σε πιστεύω», «τίποτα ροζ στα πάρτι βιαστών» και «τα πλουσιόπαιδα το σύστημα συγκαλύπτει», ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό και τα πλακάτ. 

 

Κεντρικη φωτογραφία: Eurokinissi / Φωτογραφίες: Γιώργος Παναγάκης

Πηγή: tvxs.gr