Παραδόθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης εμφανίστηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το πρωί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Ο τηλεπαρουσιαστής, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται για ανάρτηση βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του μια 28χρονη γυναίκα. Ο Παναγιωτόπουλος είχε φύγει από το σπίτι του στις 14.30 για να παραδοθεί στην Αστυνομία. 

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της 28χρονης γυναίκας η οποία κατέθεσε μήνυση χθες Τρίτη κατά του Παναγιωτόπουλου, Απόστολος Λύτρας, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως εντοπίστηκαν εννέα βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο που βρίσκονται τώρα αναρτημένα στο Διαδίκτυο. Ο εντοπισμός τους έγινε δυνατός με την αρωγή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Ο κ. Λύτρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπιστούν ποσά τα οποία απεκόμισε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από την ανάρτηση βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Εάν τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τα 120.000 ευρώ, τότε η ενέργεια αυτή είναι κακούργημα, το δε αδίκημα είναι διαρκές.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία αφορά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το χρονικό των εξελίξεων

Την Τρίτη 21/12 κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μια 28χρονη γυναίκα κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου για ανάρτηση πορνογραφικών βίντεο στο Διαδίκτυο με περιεχόμενο που την αφορούσε. Πρόκειται για νέα εξέλιξη η οποία δεν σχετίζεται με τις γνωστές προηγούμενες υποθέσεις. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, την υπόθεση Παναγιωτόπουλου τη διαχειρίζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία αποφασίζει τελικά για το εάν και πότε θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Ωστόσο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκφράζει την έντονη απορία της για τους λόγους που ώθησαν τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα να δημοσιοποιήσει με τόσο άμεσο τρόπο όλες τις διαδικασίες. Αυτή η δημοσιοποίηση, κατά τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενδεχομένως να πρόσφερε στον Στάθη Παναγιωτόπουλο την ευκαιρία να εξαφανίσει κάθε πειστήριο από το Διαδίκτυο, θολώνοντας έτσι τα νερά.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 22/12 άρχισε να κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ετοιμότητα, διότι αναμένεται εντός της ημέρας οδηγία από την Εισαγγελία για τη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό πως η εντολή εισαγγελέα δόθηκε τελικά στην Αστυνομία προκειμένου να συλληφθεί ο Παναγιωτόπουλος. Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι φήμες μέχρι την τελική εισαγγελική εντολή πέρασαν τουλάχιστον τέσσερις ώρες.