Άθλιες εικόνες στο Φαρμακονήσι - Προσφυγες κρατούνται σε παράπηγμα (video - εικόνες)

36 άτομα βρίσκονται, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους εγκλωβισμένα στο Φαρμακονήσι. 24 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 παιδιά που κατά δήλωσή τους είναι Παλαιστίνιοι, για τουλάχιστον ένα 24ωρο κρατούνται σε παράπηγμα, από όπου στέλνουν φωτογραφίες και video ζητώντας βοήθεια.

Οι μαρτυρίες που στάλθηκαν χθες στην Aegean Boat Report πιστοποιούν την παρουσία τους εκεί. Οι ίδιοι αναφέρουν πως βρίσκονται εκεί πάνω από μια μέρα και επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Λιμενικό στη Λέρο δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό, δεν υπάρχει καμία καταγραφή παρουσίας ανθρώπων στο ακατοίκητο νησί και ναι πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι έτσι είναι, ΟΜΩΣ η παρουσία του Lambro Halmatic 60, ΛΣ 514 στο λιμανάκι μπροστά ακριβώς από την αποθήκη που τους «φιλοξενεί» δεν μας βοηθάει.

Το ΛΣ514 αντικαταστάθηκε χθες το πρωί από το ΛΣ612 που και αυτό τίποτα δεν ανέφερε για παρουσία 36 ατόμων στο Φαρμακονήσι.

Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Λιμενικό πρόσφατα δεν είχε δει ένα πλοίο με 400 άτομα στα παράλια της Κρήτης, συνέχιζε να μη το βλέπει ενόσω το ρυμουλκούσε σε Διεθνή Ύδατα και ξαφνικά μισή ώρα αφού δημοσιοποιήθηκε στο 20/20 η υπόθεση, βάφτισε το φιάσκο "επιχείρηση διάσωσης", μας κάνει λίγο διστακτικούς στο να πιστέψουμε ότι δεν υφίσταται θέμα.