Μπογδάνος, ο "αυτοφωράκιας" των εργοδοτών του

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

Φυσικά ο ΣΚΑΙ είχε προσβάλει με κάθε τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό σε δεκάδες περιπτώσεις. Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που ζητούσε επίσημα εκλογές, επαναλάμβανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας έβγαζε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δημιουργώντας έτσι τους "Μενουμευρώπηδες" και τους "Παραιτηθείτε", είπαν δεκάδες ψέματα για το δημοψήφισμα σε πανελλήνια μετάδοση και πολλά fake news. Εκεί δεν έτρεχε τίποτα, αλλά τον Μπογδάνο τον απέλυσε με την αιτιολογία πως «δεν μιλάμε έτσι για έναν εκλεγμένο Πρωθυπουργό».

Αντίστοιχα λίγα χρόνια αργότερα, ο Υφυπουργός Παιδείας Συρίγος χρησιμοποιεί την θεωρία των "δύο άκρων", η Νίκη Κεραμέως δεν έκανε τίποτα για τις νεοναζιστικές συμμορίες στο ΕΠΑΛ μέχρι που αναγκάστηκε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε "πλάτες" στους νεοναζί μέσω των υπαλλήλων του ώστρε να μπουν και να βγουν από το ΕΠΑΛ ανενόχλητοι, βουλευτές και υπουργοί έριχναν το φταίξιμο στα θύματα και τους χτυπημένους από τους νεοναζί. Δημόσια. Επίσημα. Και δεν άνοιξε μύτη.

Αυτό ο κάθε Μπογδάνος το εκλαμβάνει ως πράσινο φως. Ειδικά όταν λίγες μέρες πίσω, έχει βγάλει ονοματεπώνυμα νηπίων μεταναστευτικής καταγωγής και της δασκάλας τους στην δημοσιότητα, εκ παραδρομής όπως είπε. Με το δημοσίευμα να καταδεικνύει πως «έχουμε εποικιστεί από τους μετανάστες και δεν θα υπάρχουν Έλληνες σε λίγα χρόνια» και να ρίχνει το φταίξιμο στους Βουλευτές της ΝΔ που δεν πράττουν τα ίδια.

Ο Μπογδάνος είναι για τους εργοδότες του η ποσοστιαία μονάδα. Το ψηφίο μετά το μηδενικό και την υποδιαστολή. Ο πρώτος στρατιώτης που θα βγει από το χαράκωμα φωνάζοντας «αέρα» επειδή ο στρατηγός θέλει να δει αν κοιμάται ο εχθρός.
Είναι η κενή Α4 που θα βάλεις στον καταστροφέα εγγράφων για να δεις αν δουλεύει.

Είναι η πρώτη θυσία, αφενός στην περίπτωσή μας για να χτυπήσει στα ίσια το αρχηγικό προφίλ του Δένδια που είπε «και όσο ΕΓΩ εκπροσωπώ, την Κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια (διχασμού των πολιτών)», όσο και για την ανταρσία του να αποκαλεί «Κυβέρνηση των Σκοπίων» την χώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τουίταρε χθες ως Βόρεια Μακεδονία. Δηλαδή η αλεπού χάνει τις ψήφους στην Βόρεια Ελλάδα και το αλεπουδάκι προσπαθεί να τις πάρει για τον εαυτό του;

Αυτά μαζί με το αναγκαίο "ξέπλυμα" της Νέας Δημοκρατίας ως κόμματος του Δημοκράτικού Τόξου, που καταδικάζει τον φασισμό.

Όπως και να έχει, ο Μπογδάνος πιθανόν άλλα δύο χρόνια, θα βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Οπότε ακόμα και αν η Κυβέρνηση επέλεξε να ξεπλυθεί για την έμμεση στήριξη στους νεοναζί και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, με τον πρωθυπουργό να παριστάνει πως "δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του", ο Μπογδάνος ήταν επιλογή της.

Ήξεραν τι έπαιρναν και θα πληρώνουμε αυτήν τους την επιλογή κάθε μήνα, μέχρι να γίνουν ξανά εκλογές.

Πηγή: 2020mag.gr