Δήλωση - Ντροπή από Κεραμέως μετά την πρωτοφανή "σφαγή" με τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

«Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια. Οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1 με 2 και με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά», δήλωσε χαμογελαστή και ενθουσιώδης, η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, αμέσως μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σήμερα με τη «σφαγή» 40.000 υποψηφίων.

«Όφελος υπάρχει και για τα πανεπιστήμια που βλέπουν να αναβαθμίζεται το κύρος των σπουδών τους, ενώ για πρώτη φορά απέκτησαν λόγο στο πώς θα εισάγονται οι φοιτητές με το δικαίωμα που τους δόθηκε να επιλέξουν τα ίδια το συντελεστή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.
 
 

Την ώρα που η "σφαγή" των υποψηφίων με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ξεπέρασε ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, η υπουργός Παιδείας συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα.

«Οι μεταρρυθμίσεις που φέραμε στην Παιδεία ωφελούν πάνω από όλα τους μαθητές: οι νέοι μας πλέον έχουν επιλογές και προοπτική. Οι σπουδές τους έχουν αντίκρισμα στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας - τους πάνε μπροστά, δεν τους εγκλωβίζουν», έγραψε περιχαρής στο Twitter η Νίκη Κεραμέως, κάνοντας ένα άνευ προηγουμένου αβαντάρισμα στα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ.

«Το μόνο εύκολο θα ήταν να πούμε ότι όλοι μπαίνουν στα Πανεπιστήμια χωρίς κριτήρια, αδιαφορώντας για το αν θα αποφοιτήσουν. Εμείς δεν αδιαφορούμε. Νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας, θέλουμε να έχουν πραγματικές επιλογές, να έχουν προοπτική, να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν», έγραψε σε άλλη ανάρτηση.

Και για όλους όσοι αναρωτιούνται: Δεν ντρέπεται. Το πιστεύει.

Πηγή: 2020mag.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27/08/2021 - 19:25