Απλήρωτα είναι τα νυχτερινά και οι αργίες των υγειονομικών που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Από το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζεται πως σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι υγειονομικοί που προσλήφτηκαν στο τέλος Μαρτίου βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Επίσης δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση νυχτερινών και αργιών για όλους αυτούς τους μήνες που εργάζονται που είναι κατά μέσο 100 ευρώ το μήνα.

Όπως αναφέρεται, παρά τις παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ, δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

"Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους υγειονομικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα", υπογραμμίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54