Τη Δευτέρα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του ψευτογιατρού - Συνεχείς αποκαλύψεις - Τουλάχιστον έξι νέες καταγγελίες, στις 45 περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκεται

Τουλάχιστον έξι νέες καταγγελίες έχουν γίνει από χθες και προστίθενται στις 45 περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκεται ο ψευτογιατρός, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ήδη ζητήθηκε η συμβολή των πολιτών για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο απατεώνας εξέταζε τα θύματά του και σε μοναστήρι στην Παιανία. Μάλιστα αναφέρεται ότι είχε συστηθεί φορώντας στολή πιλότου. Ορμητήριο χαρακτηρίζεται και ο Βόλος, όπου επί τέσσερα συναπτά έτη ο 47χρονος χρησιμοποιούσε ιατρείο αγγειοχειρουργού, αλλά και το Μοναστήρι των Ταξιαρχών στις Μηλιές, για να προωθεί βότανα του Πηλίου, όπως η ρίγανη και το βαλσαμόλαδο, ως θαυματουργά.

‘Εχει ήδη ταυτοποιηθεί η 49χρονη από τη Λάρισα που είχε χειρουργηθεί για πρόβλημα στις ωοθήκες από Βολιώτη γιατρό, οποίος και την έπεισε να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες τις οποίες και είχε διακόψει λόγω εξαπάτησης από τον ψευτογιατρό.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ο θάνατος 16χρονου αγοριού από τις Σέρρες το 2017 στο οποίο χορηγούσε ακατάλληλα σκευάσματα, αποσπώντας από την οικογένειά του 2.000 ευρώ, ο θάνατος 14χρονου από την Κω, από την οικογένεια του οποίου ο απατεώνας απέσπασε 19.500 ευρώ, ενώ 17.000 ευρώ έλαβε από την οικογένεια του 76χρονου θύματος το οποίο γνώρισε μέσω μοναχού Μονής στο Πήλιο.

Η αστυνομία αναζητά συνεργούς και στη Λαμία. Ο 47χρονος κατάφερε επίσης να ξεγελάσει γιατρούς διαφόρων κλινικών αλλά και μοναχούς στο Άγιο Όρος, καθώς δήλωνε θεοσεβούμενος και πατριώτης, ενώ δεν εμφάνιζε ΑΦΜ, ούτε διατηρούσε πιστωτικές κάρτες.

Ανακοίνωση από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η ΕΑΕ αφού συγχαίρει τις ανακριτικές και αστυνομικές αρχές που συνέβαλαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και οδήγησαν το φερόμενο δράστη στη δικαιοσύνη, εξηγεί ότι θα πρέπει να διερευνηθούν: το πώς εισήρχετο ο συγκεκριμένος δράστης σε χώρους διάγνωσης ή θεραπείας, η ύπαρξη συνεργών ιδιαίτερα δε, ιατρών, όλες οι λεπτομέρειες των μεθόδων.
«Παρακαλούμε τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ελληνικού ιατρικού δυναμικού, να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές και να αναζητούν χωρίς ενοχές δεύτερη γνώμη από ειδικούς για την περίπτωσή τους, όντας επιφυλακτικοί σε οποιονδήποτε τους υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου και επισημαίνεται:
Η Γραμμή Επικοινωνίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο cancerhellas.org δέχεται με απόλυτη εχεμύθεια αναφορές, παράπονα ή καταγγελίες, τις οποίες επεξεργάζεται ομάδα επιστημόνων και δίνει τις ανάλογες συμβουλές και οδηγίες.

Οι έρευνες για τη δράση του 47χρονου έφτασαν ως τη βίλα στο Κορωπί, όπου συνελήφθη, αφού «προδόθηκε» από επιταγή για δίδακτρα που έφτασε τον Απρίλιο του 2020 στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά του. Παρακολουθώντας το σχολικό λεωφορείο οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψή του στο Κορωπί, εντός της πολυτελούς κατοικίας που όπως έδειξε και η κάμερα της ΕΡΤ, είναι φορτωμένη από κάμερες, προβολείς και κάγκελα γύρω από έκταση 3.500 τ.μ.

Η βίλα απόρθητο- φρούριο, τα στοιχεία-σοκ στη δικογραφία, και η επωδός «μη φοβού» που έλεγε στα θύματά του ενώ υποσχόταν θεραπεία για τον καρκίνο με ματζούνια και έλαιο κάνναβης, είναι κάποια κομμάτια από το παζλ των χιλίων προσώπων του ψευτογιατρού που εμφανιζόταν εκτός από πιλότος, ως νευρο-ογκολόγος, πράκτορας μυστικών υπηρεσιών, φίλος Σαουδάραβα κροίσου και εκπρόσωπος του Βατικανού.πηγή ΕΡΤ1