Κορονοϊός και «Μεγάλος Περίπατος» κλείνουν το κέντρο της Αθήνας για Ι.Χ.

Περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας, από τα μέσα Ιουνίου. Και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, «Μεγάλος Περίπατος».

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χθές στην εφημερίδα της κυβέρνησης , για τρεις μήνες (με δυνατότητα παράτασης για ακόμη ένα 3μηνο ), απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στην περιοχή της Πλάκας που περικλείεται από τις οδούς: Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οχήματα μονίμων κατοίκων της περιοχής, οχήματα που μετακινούνται προς και από τα πάρκινγκ της περιοχής αυτής, ταξί , Μέσα Μεταφοράς και οχήματα τροφοδοσίας.

Επίσης Θα τεθούν σε εφαρμογή από τα μέσα Ιουνίου και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην: Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως).

Εκεί θα γίνουν εργασίες για την αύξηση του χώρου για την εξυπηρέτηση πεζών και ποδηλατών.

Ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι η έκδοση της ΚΥΑ αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την παρέμβαση του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας, το οποίο όπως αναφέρει επισπεύδεται λόγω της πανδημίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η απελευθέρωση και απόδοση στους πολίτες 50 στρεμμάτων δημοσίου χώρου, αλλά και η αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς, καθώς δίνεται προτεραιότητα σε πεζούς και ποδηλάτες.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμισεις, όπως τονίζει ο δημος Αθηναίων βασίστηκαν σε μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορονοϊό.

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23/05/2020 - 16:58