ΠΟΣΠΕΡΤ: Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι δύσκολο.

                         

Αγ. Παρασκευή   30/01/2019

                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   


Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι δύσκολο.

Μπορεί η απόφαση του Ελληνικού Εφετείου κακουργημάτων, να βρίσκεται στον αντίποδα της απόφασης του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο αναγνωρίζοντας το έννομο συμφέρον της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ότι αφορά την ΕΡΤ, έκανε δεκτή την προσφυγή της για το κλείσιμό της από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, μπορεί οι Έλληνες δικαστές να μην αναγνώρισαν το δικαίωμα της ομοσπονδίας να παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην περιβόητη «δίκη των bonus», στην οποία δικάζονται με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Παναγόπουλος και κάμποσοι από την τότε «αυλή» του, ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης κατέθεσε ως μάρτυρας για δεύτερη ημέρα (29/01/2019) στη δίκη ως μάρτυρας.

Όπως αναμενόταν οι αντιδράσεις εκ μέρους της πολυπληθούς ομάδας των δικηγόρων των κατηγορουμένων ήταν πολλές, έντονες και αρκετές φορές άγγιζαν τα όρια της προσβολής και της απειλής εναντίον του καταθέτοντος μάρτυρα.

Από την ακροαματική διαδικασία βεβαιώθηκαν, ότι όπως και στο παρελθόν δεν μας λύγισαν, ούτε μας φόβισαν οι εκβιασμοί, οι απειλές, οι συκοφαντίες, η λασπολογία και οι λοιδορίες εκείνων που δεν άντεχαν την αλήθεια, την ισονομία, την ελευθερία, το δίκιο και τη Δημοκρατία, έτσι και τώρα με θάρρος και ειλικρίνεια θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας σαν δημοκράτες πολίτες, σαν συνδικαλιστές αλλά και όπως αποδείξαμε στον δίχρονο αγώνα μας εναντίον του μαύρου, σαν θεματοφύλακες της περιουσίας της ΕΡΤ που είναι περιουσία του ελληνικού λαού.                                                                                                                      Η κατάθεση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη  συνεχίζεται και στις 21/02/2019.

Παραφράζοντας τα λόγια του Μπρεχτ τους λέμε κατά πρόσωπο:

«Δεν κατάφεραν να μας φάνε τα λιοντάρια και οι τίγρεις και πιστεύουν ότι θα μας φάνε οι κοριοί;»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54