Ομιλία του Παν. Λαφαζάνη σε συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στην Λευκίμμη Κέρκυρας: «Όχι στην αστυνομοκρατούμενη Λευκίμμη και όχι στον «φασισμό» των αυθαίρετων, αντιστυνταγματικών απαγορεύσεων στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών.»

Ομιλία του Παν. Λαφαζάνη σε συγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στην Λευκίμμη Κέρκυρας

Τα ΜΑΤ με εντολές κυβέρνησης και τοπικής Αυτοδιοίκησης απαγόρευσαν στον Παν. Λαφαζάνη να μπει στον χώρο δυσωδίας και αργού θανάτου των παράνομων και καταστροφικών χωματερών στο Τεμπλόνι και την Λευκίμμη Κέρκυρας.

Λαφαζάνης: «Όχι στην αστυνομοκρατούμενη Λευκίμμη και όχι στον «φασισμό» των αυθαίρετων, αντιστυνταγματικών απαγορεύσεων στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών.»

Σε μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) στην Λευκίμμη της Κέρκυρας, με τις πλούσιες δημοκρατικές και προοδευτικές παραδόσεις, χαιρέτισε ο Στέφανος Σαμοΐλης και μίλησε ο Παν. Λαφαζάνης.

Η ανοικτή συγκέντρωση, μετά την οποία ακολουθήσε συζήτηση, πραγματοποιήθηκε στην γέφυρα του ποταμού της Λευκίμμης την Παρασκευή (13/7) το βράδυ με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και με πολύ πρόσθετο κόσμο να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ομιλίες από τα γύρω πλημμυρισμένα καφενεία και εστιατόρια.

Πριν την συγκέντρωση, ο Παν. Λαφαζάνης και ο Στέφανος Σαμοΐλης, μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε, που είχαν δουλέψει σκληρά για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, περιόδευσαν στην Λευκίμμη και στις γύρω περιοχές, με την παρουσία τους να τυγχάνει θερμών εκδηλώσεων και οι θέσεις της ΛΑ.Ε. να βρίσκουν ευρεία ανταπόκριση.

Εντυπωσιακότατη ιδιαίτερα ήταν η αποδοχή από τους πολίτες της Λευκίμμης της θέσης της ΛΑ.Ε. για την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.

Ο Παν. Λαφαζάνης, ο Στεφ. Σαμοΐλης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. νωρίς το απόγευμα προσπάθησαν να μπουν στην απαράδεκτη και παράνομη «χωματερή» που έχει θέσει αυθαίρετα σε λειτουργία η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές, δίπλα στην πόλη της Λευκίμμης.

Είναι εξωφρενικό ότι για άλλη μια φορά, όπως είχε γίνει την προηγούμενη μέρα με την δυσώδη χωματερή στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας, ο αστυνομικός διοικητής και τα ΜΑΤ, σε μια επίδειξη αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και «παραλογισμού», εμπόδισαν τον Παν. Λαφαζάνη και την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε.. να πλησιάσει την χωματερή, επικαλούμενοι, άκουσον-άκουσον, εντολές δημάρχου και του φορέα διαχείρισης σκουπιδιών του Δήμου Κέρκυρας και ότι ο χώρος είναι «ιδιωτικός»!!!

Ο Παν. Λαφαζάνης, με δηλώσεις του στα παρευρισκόμενα μέσα ενημέρωσης, κατήγγειλε το γεγονός ότι «στην Κέρκυρα και ειδικά στην Λευκίμμη έχει εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς αστυνομικής χούντας, με τα ΜΑΤ να έχουν καταλάβει στην ουσία την Λευκίμμη και οι δυνάμεις τους στην περιοχή να κοντεύουν να φθάσουν τον πληθυσμό των κατοίκων.

Η απαγόρευση εισόδου μου στην χωματερή της Λευκίμμης, ενός επικεφαλής κόμματος με εκπροσώπηση στην ευρωβουλή και πανελλαδική παρουσία και δράση, είναι μια πράξη ευθείας κατάλυσης κάθε ίχνους δημοκρατίας και επιβεβαίωσης ότι στην χώρα αυτή δεν υφίσταται καμιά απολύτως δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα.»

Ο Παν. Λαφαζάνης δεν κατάγγειλε μόνο την κυβέρνηση αλλά και τις αυτοδιοικητικές αρχέςτης Κέρκυρας και αναρωτήθηκε: «Tι θέλουν να κρύψουν και τι φοβούνται από την ειρηνική παρουσία μου και την παρουσία θεσμικών δημόσιων φορέων στην χωματερή;

Θέλουν να κρύψουν την βρωμιά, την δυσωδία, το δηλητήριο και τον αργό θάνατο που εναποθηκεύουν στο Τεμπλόνι και έξω από την Λευκίμμη;

Από πότε οι χωματερές στην Κέρκυρα έχουν γίνει χώροι εθνικού απορρήτου

Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του το βράδυ στην συγκέντρωση της Λευκίμμης και ο Στέφανος Σαμοΐλης στον χαιρετισμό του, «απαίτησαν να φύγουν αμέσως τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη και να κλείσει τώρα η χωματερή της ντροπής και της καταστροφής της περιοχής.»

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα «την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα και ταχύτατα, με ευθύνη των Δήμων, σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών συνολικά στην χώρα και ειδικά κατεπειγόντως στην Κέρκυρα, κάτι το οποίο έχει εγκαταλειφθεί κατά εγκληματικό τρόπο απ’ όλες τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και από την ανεύθυνη και εγκλωβισμένη σε μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα κυβέρνηση Τσίπρα.

Τα σκουπίδια, η αξιοποίηση και επεξεργασία τους, μέχρι το τελικό στάδιο της κομποστοποίησης, δεν είναι κόστος και επιβάρυνση αλλά μπορούν να προσφέρουν έσοδαστους Δήμους και στην χώρα και βοήθεια στην ανάπτυξη της χωρίς επιζήμιες συνέπειες για το περιβάλλον αλλά με αναβάθμιση του.

Ένα τέτοιο σχέδιο ολοκληρωμένη διαχείρισης μπορεί να προκύψει μόνο από μια αποφασισμένη σύγχρονη ριζοσπαστική πολιτική εξουσία και αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με μια ώριμη κοινωνία πολιτισμού, αλληλεγγύης και αξιών.

Η ΛΑ.Ε. προτείνει άμεσα αυτό το σχέδιο και διεξόδους στην μικρή μεταβατική περίοδο που θα προκύψουν με τον διάλογο και την συναίνεση των πολιτών και όχι με τα ΜΑΤ, τον αυταρχισμό και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο Παν. Λαφαζάνης, επίσης, αφού καυτηρίασε τα κυβερνητικά ψεύδη και τις «θριαμβολογίες» για την δήθεν «μεταμνημονιακή» περίοδο, τόνισε ότι προτεραιότητες για μια εναλλακτική πορεία της χώρας είναι για την ΛΑ.Ε.:

Πρώτον: Η εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας στην χώρα, με την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης για την εγκαθίδρυση νέου δημοκρατικού συμμετοχικού λαϊκού Συντάγματος που θα επικυρωθεί από το λαό με δημοψήφισμα.

Δεύτερον: Η κατάκτηση για πρώτη φορά από την χώρα μας της ελευθερίας της, της ελευθερίας των πολιτών, της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και η ανάδειξη μιας πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων.»

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε την απέλαση των δυο ρώσωνδιπλωματών από την χώρα μας ως δώρο στο ΝΑΤΟ και πράξη τυφλής υποταγής στην νεοψυχροπολεμική ιμπεριαλιστική στρατηγική των ΗΠΑ.

«Η ένταση με την Ρωσία», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης , «θάβει τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα και υποσκάπτει καίρια την εθνική μας ασφάλεια

«Η πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της γερμανικης ΕΕ απότη μια και όσων με τον δικό τους τρόπο αμφισβητούν την παγκόσμια δυτική ιμπεριαλιστική κυριαρχία από την άλλη, πολιτική που ακολουθούν, στο όνομα των «ενδοϊμπεριαλιστικών» ανταγωνισμών, κάποιες αριστερές δυνάμεις στην χώρα μας που ομνύουν, κατά τα άλλα, στην ιδεολογική και πολιτική «καθαρότητα», είναι μια πολιτική επιζήμια, η οποία βγάζει «λάδι» την υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα και το παραδομένο πολιτικό κατεστημένο της χώρας, ενώ βοηθά στην περαιτέρω δορυφοροποίηση της πατρίδας μας στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την Γερμανική ΕΕ», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης.

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ένα πλατύ μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που αμφισβητούν τον νεοαποικιακό ζυγό, την λιτότητα, το ξεπούλημα της πατρίδας μας, την αδίστακτη εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού και την καταστροφή των μικρομεσαίων δραστηριοτήτων σε όφελος των μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών συμφερόντων».

«Η χώρα», τελείωσε ο Παν. Λαφαζάνης, «χρειάζεται έναν νέο σύγχρονο ΕΑΜ που τώρα θα φέρει σε πέρας, χωρίς προδοτικές υπαναχωρήσεις, την μεγάλη υπόθεση της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54