Στάση εργασίας το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 3 Ιούλη και συμμετοχή στη συγκέντρωση για τους συμβασιούχους στο υπουργείο Εσωτερικών

Στάση εργασίας προκηρύσσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τρίτη 3 Ιούλη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, που θα γίνει εκείνη την ημέρα, στις 12.30 μ.μ. μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών, διεκδικώντας το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών απευθύνει και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων. (Διαβάστε παρακάτω).

Σημειώνεται ότι ήδη το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αγωνιστική τους κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 3 Ιούλη.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελειώνει χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα, οδηγώντας τους στην ανεργία. Την ώρα που οι απολύσεις γενικεύονται, η κυβέρνηση αδιαφορεί και αρνείται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η εξέλιξη αυτή απειλεί να αφήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων μέσα στο καλοκαίρι χωρίς προσωπικό για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας, που ήδη βρίσκεται στο κόκκινο, όπως μαρτυρούν οι δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες σακατεμένοι εργάτες από εργατικά ατυχήματα στα αμαξοστάσια και οδηγώντας τελικά στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους παιδικούς σταθμούς όπου οι συμβασιούχοι είναι στον αέρα καθώς παιδικοί σταθμοί κλείνουν, στο πράσινο όπου με τον Κλεισθένη μετατρέπεται σε ανταποδοτική υπηρεσία, στον ηλεκτροφωτισμό όπου εκχωρείται πακέτο σε ιδιώτες η αντικατάσταση και συντήρησή του, στη βοήθεια στο σπίτι και στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων όπου χιλιάδες συμβασιούχοι είναι στον αέρα. Ανάλογες είναι οι εξελίξεις με τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην Υγεία και την Παιδεία (επικουρικοί γιατροί, αναπληρωτές και όχι μόνο).

Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που υλοποιεί και οραματίζεται η κυβέρνηση. Τσακισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, εργασία λάστιχο και μισθοί πείνας, ιδιωτικοποιήσεις παντού για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από το αντίτιμο που θα πληρώνουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές μόνη λύση είναι η οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Αγώνας που μας αφορά όλους τους εργαζόμενους στους δήμους. Αυτήν την Τρίτη δίνουμε όλοι μαζί μαχητική απάντηση στις απολύσεις της κυβέρνησης! Διεκδικούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου!»

Η ανακοίνωση της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων

Σε ανακοίνωσή της η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι συμβασιούχοι και με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας ξαναβγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας κοροϊδεύει. Καθημερινά επιβεβαιωνόμαστε ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων συμβασιούχων πετιόμαστε στην ανεργία. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί μας. Δεν είμαστε ανακυκλώσιμα υλικά και τώρα που ήρθαν οι συνάδελφοι μέσα από την προκήρυξη της 3Κ, εμείς θα πρέπει να περάσουμε στην ανεργία. Κανένας και για κανένα λόγο δεν θα παίξει με την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κενά στους δήμους εξακολουθούν να είναι τεράστια και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μέσα από τους προσωρινούς πίνακες από την τελευταία προκήρυξη, αλλά και αυτοί που θα έρθουν με τους οριστικούς πίνακες σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τα τεράστια κενά των δήμων. Δικοί μας συνάδελφοι ήταν αυτοί που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που θέλουν τις υπηρεσίες καθαριότητας και όχι μόνο να αποδεκατίζονται από προσωπικό, με σκοπό να περάσουν στο μέλλον στα χέρια των εργολάβων προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία τους.

Ο αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Καλούμε όλες τις Επιτροπές των δήμων άμεσα να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους, αλλά και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία και της στάσης αλλά και της συγκέντρωσης.

Απαιτούμε να φέρει τώρα η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ας το πάρουν χαμπάρι. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω».
πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54