Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                           Αγία Παρασκευή, 18/05/2018

Pacta sunt servanda

“Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται” κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής

Το ποτήρι της υπομονής μας ξεχείλισε και η σταγόνα ήταν η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της ΕΡΤ για «Διενέργεια διαγωνισμού με αντικείμενο την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια υπηρεσιών εγκατάστασης, επισκευής και συντήρησης εξοπλισμού ραδιοφωνικών στούντιο της ΕΡΤ Α.Ε».Με απλά λόγια όχι μόνο συνεχίζεται το πάρτυ των εργολάβων και των εργολαβιών, αλλά αντιθέτως «εμπλουτίζεται» με νέες ...δραστηριότητες,μετατρέποντας σταδιακά την ΕΡΤ σε σε εταιρία holding παρά δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ιδού μερικά παραδείγματα από το υφιστάμενο πάρτυ των «εργολαβιών»στηνΕΡΤ:

Μοντέρ,Ηχολήπτες,Ψυκτικοί,Ηλεκτρολόγοι,Συνεργεία εξ. Μεταδόσεων,Καθαρίστριες,Φύλακες,Μουσικοί παραγωγοί,Μουσικοί,Χειριστές γεννητριών χαρακτήρων,Εργάτες,Συντηρητές,κ.α.

Τον όρο του διεθνούς δικαίου «Pacta sunt servanda» που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένως στο δημόσιο λόγο του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ήλθε στιγμή να τον χρησιμοποιήσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση θυμίζοντας κατ΄αρχάς στον κάτοχο της μοναδικής μετοχής της ΕΡΤ Α.Ε, Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, αλλά και στον πολιτικό της «προϊστάμενο» υπουργό ΨΗΠΤΕ κ. Παππά ότι και στην περίπτωση της ΕΡΤ «οι συμφωνίες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται». Εν προκειμένω δε, να τηρηθεί η δημόσια και διαδοχική δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών της εταιρίας με τουλάχιστον 206 προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Μια δέσμευση που δυστυχώς ακόμα παραμένει στα συρτάρια του κ. Τσακαλώτου, μαζί με τις επιστολές της ΠΟΣΠΕΡΤ που ματαίως προσπαθεί τους τελευταίους 8 μήνες να τον συναντήσει.

Τι είναι άραγε αυτό που εμποδίζει τον κ. Τσακαλώτο να τηρήσει αυτά που οι ίδιοι νομοθέτησαν, αυτά για τα οποία δημοσίως δεσμεύθηκαν και που εφαρμόζονται πολύ σωστά σε άλλες ΔΕΚΟ-ΟΤΑ, διότι αυτή η περίεργη «στασιμότητα» δεν κάνει ευτυχισμένους μόνο τους «εργολάβους», που νοικιάζουν εργατικά χέρια και παρεχόμενες υπηρεσίες, φτηνά σε αυτούς αλλά ακριβά στην ΕΡΤ, αλλά και μερικούς «μεγαλοσχήμονες» εντός του ραδιομεγάρου που κόντρα στις αρχές και τις δεσμεύσεις του ιδρυτικού της νόμου, περί απόλυτης διαφάνειας, αξιοκρατίας και αναφοράς στο στρατηγικό σχέδιο κλπ, πιέζουν, απειλούν και θέλουν μαζί με τις επιτροπές προγράμματος, να εγκρίνονται «μικτές» ραδιοφωνικές παραγωγές των δικών τους ανθρώπων.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την εκμετάλλευση των άνεργων συναδέλφων μας από εργολάβους «συνεργαζόμενους» με την ΕΡΤ, και δηλώνει ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο, για την ισονομία, την εφαρμογή της νομιμότητας και για την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της ΕΡΤ, κόντρα σε όλους εκείνους, που τροφοδοτούν αφενός τις γαλέρες των εργολάβων με δημόσιο χρήμα, αφετέρου τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μητσοτάκη και των εντός και εκτός βουλής συνοδοιπόρων και …συνεταίρων του.

Ζητάμε εδώ και τώρα, να δοθεί ένα οριστικό τέλος στις outsourcing «εξυπηρετήσεις» των λειτουργικών αναγκών της ΕΡΤ, χωρίς υπερωρίες ή αύξηση των οφειλόμενων ρεπό (τα οποία έχουν ήδη φτάσει σε κάμποσες χιλιάδες), αλλά με προσλήψεις άνεργων συναδέλφων μας, άμεσα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μεσοπρόθεσμα μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Δεδομένου ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία κινητοποιήσεων,τα αρμόδια υπουργεία να δώσουν τώρα λύση και ειδικά το ΥΠΟΙΚ να ανταποκριθεί επιτέλους στην πρόσκλησή μας για διάλογο τον οποίο εξάλλου έχει υποχρέωση να κάνει μόνο με θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί για τα τεράστια προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην ΕΡΤ.

                  


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54