ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Η ΕΡΤ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων – Ένα ραδιοφωνικό ιστορικό ντοκιμαντέρ για μία ανείπωτη Σφαγή

kalavrita-1

  • Από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας
Η ΕΡΤ δημιουργεί ραδιοφωνικό στούντιο στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και μεταδίδει ζωντανά μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

13 Δεκεμβρίου 1943. Δεν είχε ξημερώσει καλά καλά και η καμπάνα της μητρόπολης χτυπούσε μανιασμένα. Η διαταγή ήταν σαφής. Άπαντες οι κάτοικοι των Καλαβρύτων έπρεπε να συγκεντρωθούν άμεσα στο δημοτικό σχολείο. Γερμανοί στρατιώτες διαχώρισαν τους άνδρες από τα γυναικόπαιδα. Λίγες ώρες αργότερα 800 κάτοικοι έπεφταν νεκροί στον «λόφο του Καπή» από τα πυρά των δυνάμεων της Βέρμαχτ.

kalavrita-2
Το Πρώτο Πρόγραμμα και η Φωνή της Ελλάδας τιμούν την επέτειο μνήμης ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ένα δίωρο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί απευθείας από το δημαρχείο Καλαβρύτων στα πλαίσια της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση» το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, 12 με 2 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση» έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με τα εγκλήματα των Ναζί την περίοδο 1942-1944, φέρνοντας στο φως μαρτυρίες επιζώντων, άγνωστες πτυχές των γεγονότων και τεκμήρια.

Για την προετοιμασία και μετάδοση της εκπομπής εργάστηκε το τεχνικό επιτελείο της ΕΡΤ σε Αθήνα και Πάτρα με την πολύτιμη αρωγή του δήμου Καλαβρύτων.

kalavrita-3

Έρευνα – παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Ηχοληψία: Απόστολος Ηρακλέους

Οργάνωση παραγωγής: Έφη Γιαννιώτη

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα FM 91.6 και 105.8 και στη Φωνή της Ελλάδας στα βραχέα.

kalavrita-4

Info

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00 – 14:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων»

 Live Streaming:

Πρώτο Πρόγραμμα:webradio.ert.gr/proto 

Φωνή της Ελλάδας:radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece 

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ:

http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54