ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤΑγία Παρασκευή, 27/11/2017
Την Πέμπτη 23 Νοέμβρη έγιναν εκλογές στην ΕΕΕΡΤ, ένωση εργαζομένων (κατά τα πρότυπα και τις εντολές της Τρόικα, που είναι ο δούρειος ίππος για το συνδικαλιστικό κίνημα).

Οι εκλογές που διεξήχθησαν είναι πολλαπλώς παράνομες και για να προστατεύσουμε τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας εγείρουμε με την παρούσα ανακοίνωση θέμα νομιμότητας των αρχαιρεσιών και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια και παντός νόμιμου δικαιώματος.

Συνάδελφοι

«Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» λέει ο θυμόσοφος λαός και ταιριάζει γάντι με την ηγεσία της ΕΕΕΡΤ και τους σφουγγοκωλάριους σε αυτήν, αφού παρατηρήθηκε το φαινόμενο να θέλουν να κλέψουν κάποιες δεκάδες ψήφους με το μεγάλο ψέμα ότι αυτοί είναι το επιχειρησιακό σωματείο, ενώ όλα τα άλλα είναι κλαδικά ! και έτσι οι εργαζόμενοι μπορούσαν να ψηφίζουν και σε δύο σωματεία και με αυτό τον απατηλό τρόπο απέσπασαν την ψήφο τους, ανερυθρίαστα. ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ.

Αλήθεια, η εκπροσώπησή τους σε ποια δευτεροβάθμια θα είναι ; Για πόσους συλλόγους και πόσες δευτεροβάθμιες θα πληρώνουν ; Θα αντικρούονται τα συμφέροντά τους ακόμα κι αν υποτίθεται θα είναι σε διαφορετικά σωματεία και ομοσπονδίες ; Αιδώς Αργείοι !

Έχοντας γνώση της αναλήθειάς τους για άλλη μια φορά, αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα, γιατί η διασπαστική τακτική τους είναι να προσωποποιούν, να στοχοποιούν και να καταγγέλλουν ο,τι δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι. Κανένας τους όμως δεν μπορεί να κρύψει τη συνδικαλιστική και υπαρξιακή ανεπάρκεια όταν μέχρι σήμερα αυτό που έχουν αναδείξει οι «ηγήτορες» της ΕΕΕΡΤ βρίθει καμαρίλα και φιλοτομαρισμό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι αδήριτη ανάγκη η συστράτευση όλων των εργαζομένων για να στηρίξουμε τα δικαιώματά μας και με δεδομένο το χτύπημα στα συνδικάτα. Το ζητούμενο είναι η ταξική και εργατική ενότητα, άρρηκτα δεμένη με τη μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση.

Η προηγούμενη αποτυχημένη διασπαστική κίνηση του 2009, απέδειξε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι η μοναδική για εκπροσώπηση και εκφράζεται μέσα από τη μεγάλη πλειοψηφία και τη δυναμική που πηγάζει από τα σωματεία μέλη της. Η τελεσίδικη δικαστική απόφαση που έχει δικαιώσει την ΠΟΣΠΕΡΤ για την εκπροσώπηση, για μας είναι τυπική.

Δεν εθελοτυφλούμε στις προκλήσεις, καταδεικνύουμε με τον πλέον κατάλληλο και μαχητικό τρόπο τις θέσεις μας για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, παλεύουμε γι’ αυτά ανυποχώρητα και τα αποτελέσματα είναι απτά στην καθημερινότητα των εργαζομένων και περιμένουμε κι όλα τα άλλα που έχουν δρομολογηθεί.

Η αποτελεσματικότητα του συνδικάτου απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, την οποία επιδιώκουμε καθημερινά, αρκεί να το θέλουν όλοι και όχι μόνο η δική μας πλευρά. Η συμπόρευση όμως απαιτεί χρόνο, ιδέες, λύσεις, αγώνα για όλους και όχι την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων που εμμονικά κάποιοι καθημερινά επιδιώκουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54