Είκοσι οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική - Συνεχίζονται οι αυτοψίες από τους μηχανικούς - Συλλογή Βοήθειας προς τους πληγέντες

Οι νεκροί πλέον από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανέρχονται σε είκοσι.
Ένας άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανασύρθηκε νεκρός κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής. Η σορός του μεταφέρεται στο Θριάσιο όπου πρόκειται να γίνει η ταυτοποίησή του.
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, οι αυτοψίες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο από τους μηχανικούς
Στις 1154 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στο Δήμο Μάνδρας , Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες, υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες ? υπόγεια.Συλλογή Βοήθειας προς τους πληγέντες
Στη δημιουργία σταθερού δικτύου διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης, για τους κατοίκους που δεν έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά που συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής στο Δημαρχείο Μάνδρας, προχώρησαν η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Συγκεκριμένα, λειτουργούν τέσσερα σημεία διανομής (το δημαρχείο και άλλα τρία αποκεντρωμένα) για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πληγέντων πολιτών (ειδικά όσων δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, όπως ηλικιωμένων, κ.ά.) 

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τυποποιημένα προϊόντα και νερά, μπορούν να τα αποστέλλουν απευθείας είτε στα σημεία (Πλατεία Αγίου Κων/νου, οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκα 76, Πλατεία Ειρήνης, Κοροπούλη και Σπετσών, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Αιόλου και 25ης Μαρτίου) είτε στο Κέντρο Ειδών Πρώτης Ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα - πλατεία Νερού). Για περισσότερες πληροφορίες: 210-4819001.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54