ΠΟΣΠΕΡΤ: «ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ… ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ»

Η Βουλή των προθύμων, προβάλλοντας σαν ασπίδα τους κακούς τοκογλύφους – δανειστές και τα μνημόνια που έχουν συνάψει μαζί τους, ετοιμάζονται λέει, για το «δημόσιο συμφέρον», να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, τον πλούτο του υπεδάφους και των ενεργειακών πόρων που χρησιμοποιεί, γιατί αυτά είναι πλεονασματικά και τα θέλουν τα γεράκια της οικονομικής ολιγαρχίας.


Τα υπόλοιπα που είναι κοστοβόρα θα μείνουν στη ΔΕΗ για να την απαξιώνουν και να τα πληρώνει ο λαός. Το ξεπούλημα – χάρισμα της ΔΕΗ που είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, πόλος εθνικής ανεξαρτησίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και πλούτος του λαού, που έχει ματώσει γι’ αυτόν, δεν μπορεί να γίνει χάρισμα σε κανένα για το «καλό» μας.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τη στεντόρεια φωνή των εργαζομένων και της κοινωνίας για την απώλεια του κυριότερου μέρους της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα και καθοριστικού «εργαλείου» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που η εκχώρησή της αποτελεί εθνική μειοδοσία.


Ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται όταν είναι εναντίον της κοινωνίας και αυτή η κοινωνία σύσσωμη είναι ενάντια σε αυτό το αλισβερίσι ; Γνωρίζει καλά ετούτος ο λαός ότι εκτός από αυτή την περιουσία που θα χάσει, στο άμεσο μέλλον οι εκμεταλλευτές αυτής της περιουσίας θα είναι και δυνάστες τους μέσω της οικονομικής πολιτικής της εταιρίας, που θα ακριβύνουν τις υπηρεσίες της σημερινής ΔΕΗ σε δυσθεώρητα ύψη, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Οι βαστάζοι των μνημονίων με τις πολιτικές της εξαθλίωσης, για να φτάσουν στο σκοπό τους και να ξεπουλήσουν – χαρίσουν τη ΔΕΗ, εκτός από την παραπληροφόρηση, έπρεπε να μη βρουν αντίσταση και στους εργαζομένους της.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια, από την αρχή των μνημονίων, λασπολογούν, συκοφαντούν και ποινικοποιούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και αφαιμάζουν ατομικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να ενσπείρουν το φόβο και την ανασφάλεια για να μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος, έχοντας συμμάχους συστημικά ΜΜΕ.


Δεν θα τους περάσει.

Τον εθνικό πλούτο, το δικαίωμα για ζωή, εργασία και κοινωνικό κράτος δεν τα εκχωρούμε.Από όλους αυτούς τους «προστάτες», μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προστατευτούμε.


Μπορεί, όπως λέει κι ο Βολταίρος, να «είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν οι κυβερνήσεις έχουν άδικο», όμως μπροστά στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών και της χώρας, κανένας κίνδυνος δεν είναι αρκετός και ικανός να μας τρομάξει.


Καλούμε όλους σε έναν ανένδοτο αγώνα, να αγωνιστούμε δυναμικά μαζί και δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που καλούνται να διαφυλάξουν τα «ασημικά» της χώρας.

Μπορεί να υπάρξουν και άλλες δράσεις όπως νομική προστασία κλπ.

Τη νίκη όμως θα τη φέρει μόνο ο αγώνας.

Ένας αγώνας ασυμβίβαστος, με ενότητα, δυναμική και διάρκεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54