Λαϊκή Ενότητα: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11/1 στο υπ. Εσωτερικών με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για τους αστέγους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το ψύχος

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε., την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από το υπ. Εσωτερικών με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για τους αστέγους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το ψύχος και τις τραγικές επιπτώσεις από τα «δολοφονικά» μνημονιακά μέτρα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 και Κλαυθμώνος) θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ., στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Κεντρικό αίτημα της παράστασης διαμαρτυρίας είναι η άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την ουσιαστική προφύλαξη των αστέγων, ντόπιων και προσφύγων καθώς και του συνόλου των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έλλειψη των στοιχειωδών παροχών προστασίας τους, ελέω των εξοντωτικών υφεσιακών μνημονιακών μέτρων, τα οποία έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί άλλους θανάτους, κρυοπαγήματα και απάνθρωπη βασανιστική διαβίωση συμπολιτών μας από το ψύχος και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι πρόσφατοι θάνατοι αποτελούν ταξικά εγκλήματα!

Είναι η θυσία ανθρώπινων ζωών στον βωμό των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών για την άντληση κέρδους υπέρ των ισχυρότερων μερίδων του κεφαλαίου.

Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί την τραγική κατάσταση των προσφύγων στη Μόρια, στο Ελληνικό και στις άλλες περιοχές όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε σκηνές χωμένες μέσα στο χιόνι. Προσβάλουν τον ανθρωπισμό όλων μας και είναι τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

  • Τη μεταφορά και την πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές,

  • Τη δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,

  • Την επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,

  • Τη δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και

  • τη γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Όλες και όλοι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ., έξω από το υπ. Εσωτερικών, στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι θάνατοι από το κρύο αποτελούν ταξικά εγκλήματα!Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/01/2017 - 21:34