Σέρρες: Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών, κατασχέθηκαν 4 κιλά κάνναβης και 100 γρ. ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.
 
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά συνολικά δέκα άτομα και αναφέρεται σε παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που βαρύνουν τους φερόμενους ως δράστες είναι, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οργανωμένη επιχείρηση

Ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 23 -24/05/14, συνελήφθησαν: Ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 32 ετών και τρεις ημεδαποί ηλικίας 35, 46 και 64 ετών, οι οποίοι ενέχονται, κατά περίπτωση, στη μεταφορά, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, συνελήφθησαν και δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 57 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας, φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και σε βάρος τριών αγνώστων ομοεθνών του, ηγετικών ή κεντρικών μελών της οργάνωσης.

Στοχευμένες δράσεις

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν δίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, προέκυψε η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη, διαρκή και διεθνή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους. Η παράμονη ομάδα δρούσε τουλάχιστον για ένα έτος, με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ιδίως ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης.
Τα κεντρικά μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και στη συνέχεια μετέφεραν και διακινούσαν τις ποσότητες αυτές σε διάφορες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Ηεγκληματική οργάνωση αποκόμιζε σημαντικά χρηματικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και με τη συνδρομή ειδικού αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβηςσυνολικού βάρους 4.076,7 γραμμαρίων, ποσότητακατεργασμένης κάνναβης(σοκολάτα) βάρους 40 γραμμαρίων, ποσότηταηρωίνης βάρους 106 γραμμαρίων, ποσότηταμεθαδόνηςβάρους 45 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.650 ευρώ, 1 ζυγαριά ακριβείας, 8 κινητά τηλέφωνα και τρία (3) Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής – διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της.

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27/05/2014 - 00:03