4 Τελευταίες παραστάσεις έως τις 4 Απριλίου | "Αφανισμός" του Τ. Μπέρνχαρντ | Σκηνοθεσία-ερμηνεία Άννα Κοκκίνου | Στο θέατρο Σφενδόνη

ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ

Του Τόμας Μπέρνχαρντ

 

Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου.

Στο Θέατρο Σφενδόνη

 

Τελευταίες 4 παραστάσεις

Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 21.00

Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Απριλίου, στις 21.00

Afanismos  (4).jpg

 

 Ολοκληρώνονται την Τρίτη 4 Απριλίου οι παραστάσεις για τον Αφανισμό, το τελευταίο μυθιστόρημα του Τόμας Μπέρνχαρντ που σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη. Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις είναι: Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Μαρτίου και  Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Απριλίου, στο θέατρο Σφενδόνη, στις 21.00.

 Ο Αφανισμός, ίσως εξαιτίας της ανελέητης σκληρότητάς του που εξωθείται στα άκρα, είναι σαν πνευματική διαθήκη που ο συγγραφέας αφήνει πίσω του. Στις μέρες μας ιδιαίτερα ακούγεται προφητικός ο λόγος του- μοιάζει γι’ αυτόν θέμα ζωής και θανάτου.

Τούτη τη φορά, ο Μπέρνχαρντ δεν κάνει τον απολογισμό των ανθρώπινων και καλλιτεχνικών του εμπειριών. Τις υποβάλλει σε μια ριζική αμφισβήτηση. Αφετηρία της αφήγησης είναι ο θάνατος σε αυτοκινητικό δυστύχημα, των γονιών και του αδελφού του ήρωα.

Ο χρόνος του μυθιστορήματος του Αφανισμού είναι ο χρόνος που κυλάει ανάμεσα στην είδηση του θανάτου  και στην κηδεία των τριών νεκρών. Το χρόνο αυτό καταλαμβάνει ένας γιγαντιαίος μονόλογος γεμάτος αντιφάσεις, πληγές και τραύματα που ανοίγουν σε μια λιτανεία ενθυμήσεων. Ό,τι ψευτίζει και παραμορφώνει τον άνθρωπο ή την ιδέα που ο ίδιος έχει για τον κόσμο θα εξουδετερωθεί, θα εκμηδενιστεί — θα οδηγηθεί στον πλήρη αφανισμό. 

Ο Αφανισμός είναι επίσης μια ευκαιρία να τακτοποιηθούν κάποιοι λογαριασμοί όχι μόνο με τη φιλοσοφία της ζωής στη σύγχρονη εποχή αλλά και με το σύστημα αξιών της. Για τον Μπέρνχαρντ όλα αυτά είναι υποκρισία, μια ψευδολογία που οδηγεί αθεράπευτα ολοένα σε νέα ψέματα.

Ο Αφανισμός προτείνει τη διάσωση της ανθρώπινης αλήθειας και αξιοπρέπειας επιχειρώντας έναν εξαγνισμό μέσω «μιας εξολόθρευσης», μέσω ενός ανεπίστροφου και άνευ όρων ακρωτηριασμού των πνευματικών ιστών που καταφαγώθηκαν από την αρρώστια.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Μετάφραση: Βασίλης Τομανάς

Δραματουργία: Μαρία Στεφανοπούλου, Νίκος Φλέσσας, Άννα Κοκκίνου

Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου

Μουσική: Νίκος Βελιώτης

Σκηνικό - Κουστούμια: Χλόη Ομπολένσκυ

Σχεδιασμός Φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας

Προβολές - Video Art: Αιμιλία Μπαλάσκα, Χρήστος Τόλης, Σπύρος Κωτσιόπουλος.

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη

Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Κωλέτσης

 

Ηθοποιοί: Άννα Κοκκίνου, Τάσος Κωλέτσης

 

Συμπαραγωγή: CONSTANTLY PRODUCTIONS & ΝΕΑ ΣΦΕΝΔΟΝΗ

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες:  Τελευταίες παραστάσεις έως την Τρίτη 4 Απριλίου

Νέες ημέρες και ώρες: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Χώρος: Θέατρο Σφενδόνη

Διεύθυνση:  Μακρή 4, Αθήνα. Στάση Μετρό: ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Τιμές Εισιτηρίων:  15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

 

Προπώληση: Ticketservices

 https://bit.ly/3PlMcxW

 

Τηλέφωνο κρατήσεων / Πληροφοριών: 694 5054160