Όσκαρ 2023: Σάρωσε το "Τα πάντα όλα" με επτά βραβεία - Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Μία τελετή απονομής χλιαρή με λίγες καλές στιγμές επιφυλάσσε η 95η διοργάνωση των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. Διαβάστε αναλυτικά τους μεγάλους νικητές των χρυσών βραβείων.

Γεωργία Οικονόμου

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία “Τα Πάντα Ολα που απέσπασε συνολικά 7 Όσκαρ ανάμεσα στα οποία το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ΣκηνοθεσίαςΠρώτου Γυναικείου Ρόλου (Μισέλ Γεό), B Γυναικείου Ρόλου και Β' Ανδρικού Ρόλου., ενώ ακολουθεί το All Quiet on the Western Front (Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο) με 4 Όσκαρ.

Το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Μπρένταν Φρέιζερ για την ερμηνεία του στη Φάλαινα του Αρονόφσκι. Σημειώστε πως από το 2009, όταν το πεδίο Καλύτερης Ταινίας αυξήθηκε σε 10 υποψηφιότητες, το "Τα Πάντα Όλα" είναι η πρώτη ταινία που κερδίζει 7 Όσκαρ.

Ιδιαίτερη αίσθηση δε προκάλεσε το γεγονός πως ταινίες- φαβορί, όπως Τα Πνεύματα του Ινισέριν και το Ταρ "αποχώρησαν" με 0 Χρυσά Αγαλματίδια στις αποσκευές τους...

Κατά τα άλλα, σε πολύ χαμηλούς τόνους, χωρίς απρόοπτα, χαστούκια και άλλα... δεινά κύλησε η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, γεγονός που της στέρησε κάθε ενδιαφέρον. Ξεκίνησε με ένα 12λεπτο ατελείωτο μονόλογο του Τζίμι Κίμελ που έπεσε στη σκηνή με αλεξίπτωτο και κύλησε χωρίς καμία ένταση με εξαίρεση ίσως την πολύ δυνατή εμφάνιση της Lady Gaga που ντυμένη στα μαύρα μας χάρισε μία βαθιά προσωπική ερμηνεία του Hold My Hand (Top Gun: Maverick).

Στις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε αυτή της αναφοράς σε όλους τους καλλιτέχνες του κινηματογράφου που έφυγαν από κοντά μας το 2022. Υπό τους ήχους του πιάνου και της φωνής του Λένι Κράβιτζ είδαμε να περνούν από τη σκηνή ονόματα θρύλοι, όπως ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, αλλά και ο δικός μας Βαγγέλης Παπαθανασίου, ενώ ο Τζον Τραβόλτα εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την Ολίβια Νιούτον Τζον.

Αναλυτικά τα βραβεία έχουν ως εξής

Καλύτερη ταινία

Σκηνοθεσία

 • The Daniels - Τα Πάντα Ολα

Α Ανδρικός

Α Γυναικείος

 • Μισέλ Γέο - «Τα Πάντα Ολα»
 AP

 

Β' Ανδρικός Ρόλος

 AP

B' Γυναικείος Ρόλος

 • Τζέιμι Λι Κέρτις - Τα Πάντα Ολα

Πρωτότυπο Σενάριο

Διασκευασμένο Σενάριο

All Quiet on the Western Front
Ουδέν νεότερο από το δυτικό μέτωπο  2023 REINER BAJO/NETFLIX VIA AP

Μουσική

Διεθνής Ταινία

 • All Quiet on the Western Front (Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο)

Ταινία Animation

 • Pinocchio
 AP

Ντοκιμαντέρ - Μεγάλου Μήκους

 • Navalny

 

 

Ντοκιμαντέρ - Μικρού Μήκους

 • The Elephant Whisperers

Κοστούμια

Ήχος

Καλύτερο τραγούδι

 • Naatu Naatu από το RRR

 

 

Μικρού Μήκους Ταινία - Animation

 • The Boy, the Mole, the Fox, and the Horse

Μικρού Μήκους Ταινία

 • Irish Goodbye

Μοντάζ

Φωτογραφία

Σκηνογραφία

 • All Quiet on the Western Front

Οπτικά Εφέ

Κομμώσεις και Μακιγιάζ

Πηγή: news247.gr