Μ. Σαράντης: «Κοιτάμε μόνο την πάρτη μας – Όχι αυτό το γ@@ημένο το “εγώ” μπροστά»

Ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης που ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στον «Αίαντα», ενώ ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί και στα «Νούμερα» στην ΕΡΤ μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά, μιλώντας στην Γεωργία Οικονόμου και το News 24/7 αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βιώνουμε.

«Το λέω με μεγάλη λύπη, είμαστε σε κατάσταση εντροπίας. Βλέπω πως δε συγκινείται κανείς με τίποτα. Όλο αυτό δε το φαινόμενο με τον κορονοϊό εντέλει συνέβαλε στο να κοιτάμε ακόμη περισσότερο τον εαυτό μας και να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας. Συνειδητοποιήσα πριν λίγες μέρες πως κάθε μου πρόταση ξεκινά με το “Εγώ” και προσπαθώ πλέον πριν μιλήσω, να μην πω “εγώ”, να λέω “για μένα” ή “πιστεύω πως”. Όχι αυτό το γαμημένο το εγώ μπροστά.

Υπάρχουν πολλές στιγμές που νιώθω απροστάτευτος. Αυτή η αίσθηση που έχουμε όλοι, σε κάνει να λες τουλάχιστον να προστατεύσω τον εαυτό μου. Αλλά δεν πάει έτσι. Με πεισμώνει αυτό, θέλω να τα φέρω όλα τούμπα, να γεμίσω τον κόσμο με λουλούδια, με ομορφιά μέσα από τη δουλειά μου και τις πράξεις μου. Κάθε μας πράξη έχει αντίκτυπο στο σύμπαν. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω και πώς μπορούμε μέσα από την καθημερινότητά μας να αλλάξουμε τον κόσμο. Η μάχη μεταξύ καλού και κακού είναι δεδομένη πλέον. Αυτό είναι το πρόβλημα της εποχής μας. Αλλά τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο.

Ωραία δε θα ήταν να έρθει τώρα ένας Αίαντας να τα θερίσει όλα; Και μετά να πάει στο Σύνταγμα και να ξαναχαιρετίσει τον Ήλιο για τελευταία φορά; Σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος Οδυσσέα, η ανάγκη ενός Αίαντα, του ανθρώπου που πρεσβεύει το δίκαιο σε απόλυτο βαθμό, είναι πιο απαιραίτητη από ποτέ».