Παράταση για την παράσταση Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος» στο θέατρο Altera Pars

 

Μια μουσικοθεατρική performance με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανa απ’ όλο τον κόσμο, για την αιώνια πάλη της ζωής ενάντια στο χρόνο.

Trailer Παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=LixptBTHV0A

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος» που παρουσιάζεται στο θέατρο Altera Pars, παίρνει παράταση μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Τι είναι ο χρόνος και μπορεί ποτέ ο άνθρωπος να τον δαμάσει;

Αναζητώντας απαντήσεις στην αιώνια αγωνία του ανθρώπου γύρω απ’ το ζήτημα του χρόνου, η παράσταση στρέφεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στον  μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία, γνωστή στη μυθολογία και ως Τιτανομαχία. Ο Τιτάνας Κρόνος, παγκόσμιο σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, που ετυμολογικά και συμβολικά προσδιορίζεται ως πηγή της «ζωής». Έτσι ο μύθος μπορεί να ιδωθεί ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος δύναται τελικά να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί.

Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος 2020-2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» τον Σεπτέμβριο του 2021, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ταυτότητα της Παράστασης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος

Σύλληψη/Ιδέα: Αγγελική Κοντού

Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού

Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος

Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα

Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα

Ηχοληψία/βίντεο παράστασης: Iωσήφ Τοπαλιάν

Πληροφορίες για την παράσταση

Θέατρο Altera Pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, Τηλ. Κρατήσεων: 2103410011 (Κρατήσεις και μέσω viva.gr) https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalkronos-ke-dias-monomachia-choris-telos/

Κάθε Τετάρτη στις 21.00 (από Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021)

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό) 10 ευρώ (φοιτητικό)  8 ευρώ (άνεργοι, ατέλειες)

Διάρκεια Παράστασης: 55’

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28/01/2022 - 19:12