Ο «Γαλαξίας» του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

Η παγκόσμια προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, η πολυσήμαντη προσφορά του στη μουσική και στις τέχνες, η πολιτική του δράση, η διεθνής του απήχηση, καθώς και η ιδιαίτερη σχέση του με το Μέγαρο Μουσικής, αποκαλύπτονται στην επετειακή έκθεση «Ο γαλαξίας μου», που εγκαινίασε χθες, Δευτέρα 7 Ιουνίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την έκθεση που περιλαμβάνει πρωτότυπα ντοκουμέντα του Αρχείου Μίκη Θεοδωράκη τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στους επισκέπτες, οργανώνουν το ΥΠΠΟΑ, ο Σύλλογος “Οι Φίλοι της Μουσικής» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προς τιμήν των 96 χρόνων ζωής και δημιουργίας του Μίκη Θεοδωράκη.


Η έκθεση «Ο γαλαξίας μου» σε επιμέλεια της αρχιτέκτονα-μουσειολόγου Ερατώς Κουτσουδάκη, φωτίζει σχεδόν έναν αιώνα διαδρομής του Μίκη Θεοδωράκη. Διαρθρώνεται σε 16 θεματικές ενότητες που καλύπτουν πτυχές της ζωής και του έργου του, βιώματα και συναισθήματα και παρουσιάζονται σε ισάριθμους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σε αυτήν εκτίθενται για πρώτη φορά τα πρωτότυπα ντοκουμέντα του αρχείου του μεγάλου συνθέτη, πλαισιωμένα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Ας σημειωθεί ότι το πλήρες αρχείο του συνθέτη  αποτελείται από περισσότερα από 100.000 φύλλα και περιλαμβάνει χειρόγραφες παρτιτούρες, πρωτότυπα κείμενα, προγράμματα, αποκόμματα Τύπου, φωτογραφίες, έντυπα, αφίσες, μετάλλια, κ.ά.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 8 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου και από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link

https://mmb.org.gr/el/yliko-gia-dimosiografoys