Εργαστήριο στη Φάμπρικα με τον Donald Kitt από το Odin Teatret: Αιτήσεις ως την Κυριακή 2/6

Τετραήμερο εργαστήριο με τον Donald Kitt, από το Odin Teatret 
Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings
30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

 

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και μπαίνει στη νέα της δεκαετία με καινούργια καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά project. Πρώτη δράση, η σύμπραξη με τον Ντόναλντ Κιττ του θρυλικού Odin Teatret, για ένα εντατικό τετραήμερο εργαστήριο. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της αυτονομίας των ηθοποιών και των performer και την δημιουργία προσωπικών υποκριτικών εργαλείων. Λίγες μέρες έμειναν για τις δηλώσεις συμμετοχής, που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου!

Το Odin Teatret και ο Donald Kitt

Το Θέατρο Οντίν είναι ένας από τους σπουδαιότερους και παλαιότερους θεατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1964 από τον Eουτζένιο Μπάρμπα. Με έδρα το Χόλστεμπρο της Δανίας και έχοντας πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο θεό της σκανδιναβικής μυθολογίας, το Οντίν έμελε να γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς θιάσους, που αναμόρφωσαν το παγκόσμιο θέατρο και το έφεραν σε μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία. Ο Εουτζένιο Μπάρμπ είναι ο θεμελιωτής της Θεατρικής Ανθρωπολογίας και από το 1979 έχει ιδρύσει την ISTA (International School of Theatre Anthropology).

Ο Ντόναλντ Κιττ είναι ένας από τους βασικούς ηθοποιούς του Οντίν. Γεννημένος στον Καναδά, ο Κιττ χάραξε εκεί τη δική του θεατρική πορεία στη χώρα του και αργότερα στην Ιταλία, όπου ταξίδεψε για να αναπτύξει τα εργαλεία του ως performer. Οι διαρκείς θεατρικές του αναζητήσεις, τον οδήγησαν να σπουδάσει τον παραδοσιακό χορό Topeng στο Μπαλί, υπό την καθοδήγηση του φημισμένου δασκάλου I Made Djimat. Από το 1996 που έγινε μέλος του Οντίν, ο Κιττ διανύει μία λαμπρή πορεία όχι μόνο ως ηθοποιός του θιάσου, αλλά και ως σκηνοθέτης και δάσκαλος νέων ηθοποιών. Δουλεύει σταθερά με ομάδες performer με ξυλοπόδαρα, με τη μέθοδο του «θεάτρου της ανταλλαγής», μία μέθοδο που ανέπτυξε το Θεάτρο Οντίν, όπου οι δρώντες ηθοποιοί «ανταλλάσσουν» το υλικό που δημιουργούν από ποιήματα και μονολόγους, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, ακροβατικά κ.α.

Το σεμινάριο: Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings

Το εργαστήριο «Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings» απευθύνεται σε ηθοποιούς και performer και εστιάζει σε διάφορες πτυχές:
1) τη σωματική εκπαίδευση του ηθοποιού - performer
2) την εξέλιξη δράσεων εμπνευσμένων από τη χρήση ενός αντικειμένου
3) την φωνητική εξερεύνηση: ανακάλυψη του προσωπικού ρυθμού, της χωροταξικής αντίληψης – συναίσθησης και του δυναμισμού.

Η εργασία των ηθοποιών – performer στο εργαστήριο βασίζεται στη δημιουργία ενός προσωπικού υλικού, με άξονα τη συνεργατική χρήση κονταριών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα συνδυάσουν κείμενα, τραγούδια αλλά και τον ίδιο το χώρο και τον τρόπο που θα τον χρησιμοποιήσουν. Οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα, όπου θα ανασυνθέσουν το υλικό που θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει την διαδικασία δημιουργίας προσωπικού υλικού και να αναδείξει πώς αυτό τα υλικό μπορεί να ξεκλειδώσει κρυφές έννοιες για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αλλά και για το τελικό παραστασιακό αποτέλεσμα. 

Ο Ντόναλντ Κιττ θα διδάξει το σεμινάριο μαζί με τον Φάνη Κατέχο, ιδρυτικό μέλος της Fabrica Athens, με μεγάλη εκπαίδευση στο θέατρο της έρευνας (Center for Acting, Grotowski Institute, Odin Theater, X- act, Astragali Teatro κ.α.) και μακρά εμπειρία ως εκπαιδευτής θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό και σε ακροατές, που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά και να καταγράψουν θεωρητικά τη μέθοδο του Ντόναλντ Κιττ.


Για τη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με Θέμα «Hidden Meanings - Ονοματεπώνυμο» και την επισύναψη βιογραφικού σημειώματος στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν απαντητικό email για τη συμμετοχή τους έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.fabricaathens.gr/artplace/odin-teatret-workshop-athens/

Πληροφορίες
Εισηγητές: Donald Kitt – Odin Teatret, Φάνης Κατέχος – Fabrica Athens
Ημερομηνίες: Κυριακή 30/06 έως Τετάρτη 03/07 (4 ημέρες)
Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 30/06, 10:30 – 15:30
Δευτέρα 01/07, Τρίτη 02/07 και Τετάρτη 03/07, 17:30 – 22:30
Σύνολο Ωρών: 20 ώρες
Κόστος Συμμετοχής: 180 ευρώ

Πληροφορίες, Δηλώσεις Συμμετοχής: +30 6949409474, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αριθμός Συμμετεχόντων: 16
Αριθμός Συμμετεχόντων Ακροατών: 4
Χώροι διεξαγωγής: Rhythm Hoppers Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός και Fabrica Theater Stage – Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54